Francia nyugdíjas
Nagyon kett?s az autó. Ha valami pozitív, akkor nagyon és viszont. Ezért csak er?s idegzet?eknek való, de nekik sem ajánlom. Amolyan tipikusan francia ipari termék.
Nagyon kényelmes, fotel vár a kormány mögött, körülöleli a vezet?t, puha, jól támaszt mindenhol, oldaltartása kit?n?, a hosszú út sem fárasztó. 1000 km/nap nem téma, többször mentem vele 4-5.000-et egy héten, majdnemhogy pihentet?. Az autót f?leg hosszú távú utakra és autópályára tervezték, városban nehézkes használni. A kapcsolók és az összes kezel?szerv a helyén van, a könyöktámasz tényleg támaszt, az ajtón is, középen is, a m?szerfal jól leolvasható, kellemes a szemnek. A magas övvonal miatt nem lehet jól kilátni (én inkább a tet?ablakon kinézve tolatok), széles lapos, magas embernek alacsony a tet?tér. A peres gumik mellett a kemény rugózás is segíti a vesekövek tördelését, emiatt a Szentendrei úton nem kényelmes vele 50-nél gyorsabban menni.
Felszereltségére nem lehet panasz. Ennyi extrát, kütyüt meg bigyót, ezért a pénzért sehol nem kapsz. Rengeteg apró ötlet segíti az utasokat otthonossá tenni az autót. Hamar a család kedvencévé válik a családapát kivéve. Csajozásra els?rend?!!! Gyönyör? szín? t?zpiros fényezés 4 évesen teljesen újszer? (magam mosom), élénk színe és csillogása hamar bevonzza a n?i nemet az utastérbe, ahol a kényelem és elegancia az egeket ostromolja. Romantikus, n?ies beltere rabul ejt, jóérzéssel tölt el.
A motor végülis húz, de nem egy er?m?vész, viszont nagyon keveset fogyaszt, amit jó vezetési technikával javítani lehet. A váltó pontos, de hosszú az útja. A kuplung egy rakás #*@&., túl puha, nehezen kapcsol össze, a pedálút rémesen hosszú, nem lehet érezni a súrlódást. A fékre is elég rátüsszenteni, és megálltunk. Viszont nyugdíjas vezetési stílussal nagyon szépen lehet vezetni, csak nagyon unalmas. A kormány szöge se jó, de legalább még tekerni is nehéz, a nagyon széles gumik megvezetik az autót, aminek kiküszöbölésében a szervó nem segít. Emiatt nem lehet precízen kormányozni, gyorsan meg f?leg nem. Kanyarstabilitása nagyon útfügg?, mint a fékez?képessége is. Sima aszfalton brutális, f?városunkban szörny?. Azért fékeztem már vele akkorát poénból, hogy kiszaladt a bennülök arcából a vér...
Az apró hibák kifogyhatatlan kincsestára. Amikor már azt hisszük, hogy „igen, most minden kijött”, áááá, messze van az még. Elektronikailag totál instabil, futóm? szétráz, mellesleg a kasztni csavarodik, recseg meg repedezik a jobb oldali C oszlop környékén, sok apróságot a felhasználó is ki tud javítani, de ez talán nem elvárt ebben a kategóriában.
Csak fanatikusoknak. A Laguna I és II két külön állatfaj, akik az I után vennének II-t, ne tegyék. Én is ezt szúrtam el.
- Soroljam? :))
- 1. Gyárilag nem volt benne rükverc (nem lehetett betenni), ezért mindjárt másfél hónapig volt szervízben,
- 2. Szétment a jobb hátsó fék a nyereg hibája miatt, ez össz. 180e volt,
- 3. Gumik nagyon gyorsan kopnak, 240e,
- 4. Puha felni, egyengetés évente 15-20e,
- 5. Tet?ablak elektronika rakoncátlan, (helyben kell szerelgetnem),
- 6. Guminyomás ellenörz?, rapszodikus, semmit se ér, sokszor azt jelzi, hogy nincs meg valamelyik kerék, pedig megvan,
- 7. Jobb C oszlop recseg, kezd kettétörni,
- 8. Akku 4 évesen megdöglött, addig is sokszor lemerült csak úgy magától egy hét alatt,
- 9. Temérdek kiégett ég?,
- 10. Bal els? ablakemel? kapcsolója kontaktos (megoldottam WD40-nel) :))
- 11. Az ablakemel? gomboknál befúj a szél, még nem sikerült megoldani,
- 12. Hátsó ablaktörl? derékba tört,
- 13. Jobb hátsó rugó eltört. Azért d?lve, kotyogva elment a szervízig.
Renault Képe, Hatvan (Hatvan Budapest fele es? végénél található), Totál ügyfélcentrikusak, lelkiismeretesen, precízen dolgoznak, emberszámba veszik az embert, értenek hozzá, nem túl olcsó, de elfogadható áron szervízelnek. Csak ajánlani tudom.
Renault Baumgartner, Osztyapenkónál. Felejt?s. Nem értenek hozzá a szerel?k, a szerelés abból áll, hogy lemossák meg kitakarítják (azt is jó drágán, de nagyon szépen), hiba meg marad... Csak végszükség esetén vagy akkor se. Mocskosul drága.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Laguna I. | Következő autója? | Volvó |