Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna Kombi 1.9 dCi Privilege

Francia kényelem, francia "minőség"

Az autót nem én használtam, hanem egy nagyon közeli ismerősöm, de szinte majdnem minden nap találkoztam a kocsival, sűrűn ültem benne és sokat is vezettem. Mivel ő nem egy írkálós típus így én osztom meg a tapasztalatait.
Egy VW Borájuk volt de összetört, ezért másik autó után néztek. Találtak is egy Lagunát, ami nagyon megtetszett nekik, mivel ők nem műszakiak a külső és kényelem meg is győzte őket. Az utastérben jó anyagokat használtak fel, az összeszerelés is elfogadható, ami viszont nagyon nem tetszett, az a rádió. Ilyen űbergagyi rádiót tenni egy ilyen drága és full extrás kocsiba! Méltánytalan. El is romlott. Szóval fel volt szépen szerelve, kártyás kulcs, bőr ülések, klíma, hat sebességes váltó, sok légzsák, stb. Boldogok is voltak. Kb 3 hónapig.
Aztán valami elkezdődött…
Egy kuplungolásnál bent maradt a pedál (szerencsére nem pl. előzés közben). Ezt a hibát viszonylag ritkán produkálta de ahhoz sűrűn, hogy idegesítő legyen. Természetesen a szervízben nem tudtak mit kezdeni vele, mert éppen akkor jó volt. Aztán szép sorban a többi:
- kártyás kulcs: elromlott (32 000 Ft)
- vészvillogó kapcsoló: eltört (12 000 Ft)
- bal oldali ablakemelő: valami eltört és leesett az ablak (80 000 Ft)
- keréknyomás érzékelő: megbolondult, csere (8 000 Ft)
- motorvezérlés: minden előzmény nélkül egyszer csak letilt, szűrő dugulásra hivatkozva. Ezt folyamatosan produkálta az utolsó 8 hónapban. Persze nem volt dugulás, a szervízben 11 lehetőséget soroltak fel, amiket folyamatosan vizsgáltak, de nem derült ki az ok, mert el lett adva.
- csomagtér ajtó: csak minden 7-10. próbálkozásra csukódott be.
- rádió: egyszer magától kikapcsolt és többet nem lehetett bekapcsolni
- turbó: beszart (260 000 Ft). Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Az autó nagyon kényelmes, jól felszerelt, dinamikus, takarékos, nagyon jó utazni vele és jó vezetni. De a rengeteg bosszantó, folyamatos és nem olcsó hiba miatt minden pozitív tulajdonság a háttérbe szorul, nem beszélve az értékcsökkenésről. Három évesen 2,5 millió Ft volt az ára, három év múlva csak nagy nehezen lehetett megszabadulni tőle 1,1 millióért. Egy tanúsága a dolognak: francia autót soha többet!

- kuplung - kártyás kulcs - vészvillogó kapcsoló - bal első ablakemelő - keréknyomás érzékelő - csomagtérajtó zár - rádió - turbo - motorvezérlő elektronika

Szakszervizbe. Segítőkészek voltak, csak segíteni nem tudtak. Értehetetlen, hogy nem tudnák híbát kijavítani, pedig elvileg értenek hozzá

Maszek. Lelkesebb, hozzáértőbb és őszintébb volt, mint a szakszerviz.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Bora Következő autója? Corolla (új)
Verdikt (6.6/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)