Életem eddigi legnagyobb csalódása
Ez az autó egyszerűen szar - már elnézést a kifejezésért. A turbócsere volt nálam a töréspont 430 ezerért (nem márkaszervízben, ott az új turbónak csak az anyagköltsége majdnem 400 ezer, nem vicc, meg lehet kérdezni telefonon). Kezdetben élveztem az úttartását, a fogyasztását (a 8l nálam 90% város), és kényelmes vele külföldre utazni. Igaz, használtan vettem (nem volt elhamarkodott választás mivel fél év alatt kb. 50 Lagunát néztem meg és ez tűnt a legjobbnak), de 110000 km alatt kb. 1000000Ft-ot költöttem olyan javításokra, ami a nem rendszeresen elhasználódó alkatrészek (féktárcsa, betét, szűrők, stb.) cseréje. Egy-két dolog egyszerűen mérnöki szempontból ostobán van megtervezve rajta. Pl. a légkondi paneljéhez nem lehet kapni izzót (utánajártam), a váltóbot tetejét nem lehet cserélni ha elkopik, stb. Ez az autó annak való aki nem vezet sokat. Azokat a véleményeket, ahol majdnemhogy hiba nélkül ment ez az autó több, mint 100000 km-tert hitetlenkedve olvasom. Soha többet nem veszek Renault-t, de francia autót sem. Pedig szerettem.
- turbó, bal hátsó lámpatest kétszer, jobb hátsó lámpatest, műszerfalvilágítás, gerinctámasz, hamutartófedél (nem dohányzom), a kisebb kuplungmunkahenger kétszer, fő kuplungmunkahenger, kuplung billenésgátló bakok, a belső ledek harmada, egy-két szilentblokk (ez megbocsátható), indítókártya kétszer (darabja 60000Ft), környezetvédelmi szelep, biztonsági öv feszítő, stb.
Renault Baumgartner - először azt hittem át akarnak verni. Később szembesültem a keserű valósággal: egyszerűen hülyék.
Egy kis Renault szervíz Budaörsön. Nem vállalnak minden javítást, de becsületesek. +3623336263
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Astra | Következő autója? | Honda Accord |