Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 2.0 16v grandtour

Egy "csoda" benzines útfaló

Elsőre elszörnyedve olvastam a lagunákról, de azután láttom szinte mindegyik diezeles. A benzinesek más pálya, persze az elektronika itt is képes kalandokba bocsátkozni,dehát mondj egy franciát amelyikre ez nem igaz. Szép alakú jól használható a kombi nem egy bajnok méret a 475 literes puttony. Még azért nem kellett semmit otthon hagynom, mert ne fért volna be. A 475 literért kárpótol a hátsó sor kényelme. 3* 100kg hús simán befért hátra, nem panaszkodtak a haverok. Saab után azért hiányzott a hátsó levegőztető középről... Elöl pazar a kényelem,az egyik legkényelmesebb amiben ültem, pedig koptattam már huzatot és bőrt elég sok masinában. Teljes is lenne az örömöm, ha betudnám valahogy állítani a háttámaszt úgy, hogy 500km levezetése után is fitt maradjak. A renault kucsnélküli nyítása, indítása és számtalan egyébb kütyüje már már a luxus kategóriások szintjét súrolja. Szerintem a szegény ember luxusautója cím illik rá. 2.0 16v benzines motor a szerelőm szerint örökké tart:"me láncos nem szíjjas és nincs rönyó turbó" Soha semmi baj nem volt vele. Ezt az elöző tulaj is megerősítette. 135le tökéletesen elég: 9.8sec alatt 100on van a gyár szerint, jó lesz az inkább kerek 10nek is. Szeretek tempósan haladni, de nem vagyok ólomlábú így 130nál pályán 8.8at, 90nél úton 7.5et, városban 9.2 literet zabál. Átlagosan ez 8.5et jelent még úgy is,hogy 110-120 között nyúzom. Eszik,de megy. Egy szuzuki ezt nem tudja. Ha 16"osnál nem raksz fel nagyobb felnit még egy problémát elkerülhetsz ami a felfüggesztést illeti. Mivel a híre leveri az árát egy biztonságos, szép, jól vezethető olcsó utazó autó. Szerencsére az én lagunám még megbizható is. Lehet aznap mikor készült kimenőt kaptak a franciák...

- Bal első irányjelző egy ideig csak akkor jelzett ha akart,szalonban rögtön cserélték volna az egész fényszórót (70000ft-ért) miután kicserélték a foglalatot és izzót is 22500ft-ért. Ez egy vicc megnézettem szerelőmmel és ingyen kb 2perc alatt javította. Volt még egy keréknyomás mérő szelep vétel, hibás volt mikor vettem a gépezetett, ez beszereléssel beálíttással 10000ft volt a renault szervízben.

renault molnár szeged

szegeden magán szervíz

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.7/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)