Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 1.6 16V Authentique - Berline

Barátságos és kényelmes - nekem megérte

Adottság volt részemre a motor és a felszereltség (céges autó volt, mielőtt megvettem).
Sosem szándékoztam ekkora autót 1.6-os motorral venni, de kedvező vétel volt, így alkut kötöttem az erőforrást illetően.

Megszoktam a rendelkezésre álló teljesítményt, pörgetve, kiismerve a motort megfelelően mozog.
Teherre fokozottan érzékeny, míg 2 ember + csomagjai mellett kellemesen autózható, teljes terhelésnél már nyögvenyelősebb a haladás.
Ez a motor inkább a nyugodt „tempomattal ki a világból” vezetőké.

A váltó nem egy remekmű, de ha az ember csak ezt használja és megszokja, akkor ellátja a feladatát.
Végül is veszi a fokozatokat, még a gyors váltásokat is tolerálja.

A motor hangja nem tolakodó, kulturált járású, nincs olyan fordulatszám-tartomány, ahol kellemetlen vibráció lenne.

Fékek meggyőzőek, egyenesfutása jó, a 195/65-ös gumikkal nem egy kanyarvadász, erőltetettebb kanyarban viszonylag hamar felsírnak a gumik.

Fogyasztása most 7,8 átlagban ez nagyjából egyenlő arányban tartalmaz hétvégi fővárost, országúti 110-et (GPS 107), 140-es (GPS 136) autópályát.

A felszereltség alap, ennek ellenére minden benne van, ami nekem szükséges.
Ami még leginkább hiányzik, az talán a hátsó könyöklő, illetve kicsit furán mutat a szövet belső ebben a kategóriában.
Amit pluszban megrendeltek hozzá újkorában: dupla digit klíma, ülésfűtés.
Én a vásárlás után bőröztettem a kormányt, váltót, ill. tempomat került az autóba.
Az műszerfal fénye kellemes tónusú, belső világításai barátságos fényt adnak.

A kocsi érzésre egyben van, csak durva gödrök szólaltatják meg a belsőt, valamint hirtelen hőmérsékletváltozásra (klíma bekapcsolása) ad hangot a belső. Nincsenek illúzióim, idővel ez rosszabb lesz.

Az autó minden funkciója rendeltetésszerűen működik, újszerű állapotban van most is.

Két kis hiba, hogy a „Start” gomb zölden világító ledje nem funkcionál, valamint a bal első ajtó nyitásérzékelője nem mindig működik. Közben még egy hiba jelentkezett, a vészvillogó kapcsolója kezd rakoncátlankodni, kikapcsolni csak hosszas unszolásra akar.

Az eltelt időben VW-k mellett használom (Passat, Jetta), gondoltam, hogy írok pár dolgot összehasonlításképp, de annyira más karakterek - inkább nem vállalkozom rá... :)

- Egyelőre semmi.
- Pillangószelepház tisztítás lett megejtve rajta, az alkalmanként ingadozó alapjáratot ez helyrehozta.
- Időközben megcsináltattam az 5 éves szervizt.
- Korrekt szerelőt találtam, gyári alkatrészekkel, de messze a márkaszervizek ára alatt cserélte, amit kellett.

Volt Renault márkaszervizes, most már egy másik márkánál dolgozik.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 72000
Előző autója? Laguna I. 2.0 RT Következő autója? Egy ideig marad
Verdikt (7.4/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)