Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 1,9 DCI Privilege

A "középember" luxusautója

Még csak 4 hónapja vettem az autót, de már 6500 km-t mentem vele. Ennyi talán már elég egy előzetes véleményhez. Én munkába járáshoz vettem, bankban dolgozok, így egy elegáns, mégis használható autót szerettem volna, olcsón. Szóval két nagyon fontos dolog a kocsival kapcsolatban:
1. nagyon keveset eszik. Korábban én sem hittem volna el, de 5 liter alatt fogyaszt. Én viszonylag hosszú távon használom (40 km-es útszakasz napi kétszer + a futkosás). Gondolom városban azért több lenne.
2. nagyon kényelmes. Én 2 mio Ft-ért vettem, de nem hiszem hogy más márkából kaptam volna ilyen felszereltséget és kényelmet ennyiért. (hatalmas utastér, tempomat, esőérzékelős ablaktörlő, jó hifi hangzás, fényre sötétedő visszapillantó tükör, stb.)
Egy bosszantó dolog van, mégpedig az, hogy párás időben hibásnak jelzi a rendszámtábla világítást. Ami persze nem nagy gond, de először fogalmam sem volt róla, hogy mi lehet a gond, mivel angolul mondja a hibaüzenetét.
Én is hallottam horror történeteket a típusról, de nekem eddig nagyon bevállt. Szervízköltségekről nem tudok nyilatkozni, mivel eddig nem kellett nagyobb javítást végezni rajta.
Aki ilyenben gondolkodik, annak érdemes a Laguna II fórumot olvasgatni, sok hasznos infót meg lehet találni hozzá.
Szóval összegezve: ha megnyerném a lottót akkor sem cserélném le, csak rakatnék bele egy riasztót, meg átfestetném (szürkém van, és a sötétkék jobban tetszik :).

Helyzetjelentés:
- már 15.000 km-t mentem vele. Továbbra sem volt problémám vele, javítani nem kellett. Fogyasztása nagyjából most is 5 liter (télen). Még mindig jó véleménnyel vagyok róla :)

- Eddig még csak egy javítást igénylő hibája volt: telitankolásnál kifolyt belőle néhány liter gázolaj. 3000 Ft-os tömítés megoldotta.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? 19 Következő autója? Remélem még sok évig nem kell ezen gondolkodnom :)
Verdikt (7.5/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)