Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 1,9 dci Grandtour

A h?tlen

2002-ben vettem a Renault-tól fél évesen és 22.000 km-rel.
Szép, nagy és kényelmes autó.
A futóm?vét nem erre a balkáni útviszonyokra tervezték.
Egészen 100.000 km eléréséig motorikus és elektronikus hibája nem volt, csak a futóm?re költöttem. A xenon kiégése meglep? volt (kb. 60.000 Km). Egy kis bátorsággal és kézügyességgel otthon is ki lehet cserélni a fent említett helyen, töredék áron vett ugyan olyan márkájú izzót. Most, hogy nem régen átléptem a 100.000 Km-ert az autó teljesen megváltozott. Megbízhatatlan lett. Hol megy, hol nem. Eddig 5,2 és 6,5 liter között fogyasztott. Most 7,5-8,5 liter között. Nem húz, a legváratlanabb helyzetben jelzi (és érezni) hogy valami gond van. A szervíz nem tud ésszer? magyarázatot adni. A hiba miatt egyszer?en nem lehet közlekedni az autóval. Irreális pénzeket fizetek és csak kisérleteznek a szervizben.Nagyot csalódtam a Renault márkában.
A szervizek hozzáállása nagymértékben hozzájárult ehhez.

- Els? futóm? javítás 3x. összesen:160.000 Ft
- Xenon mozgató motor javítás 2x. Összesen: 120.000 Ft
- Bal xenon izzó kiégett: szervíz 72.000 Ft helyett Tungsram boltból 16.000 Ft. H?t? ventillátor csere: Szervíz: 63.000 Ft. szerencsére nem volt az országban. Bontóból 25.000 Ft
- Klíma javítás: 18.000 Ft Az els? ülések nagyon nyikorognak. szervíz: sajnos nem tudunk mit csinálni. otthon megzsíroztam. Kb 1/2 évente kell megismételni mert újból nyikorog.
- A legújabb probléma: a leg váratlanabb helyzetben elmegy az ereje. Meg kell állni újból kell indítani. A szervíz nem tudja mi a hiba oka. A hibára eddíg kifizettem kb: 230.000 Ft és még nem jó az autó.

Renault Budapest

Dobos Józsi

Fenntartási költség (2) Évjárat 2002
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 22000
Előző autója? Sharan Következő autója? Mazda 6
Verdikt (3.8/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)