Kényelmes kompromisszum
Igazi túraautó bár az 1,6 os motor kissé gyenge a kasznihoz ha hülyegyerek módban akarunk autózni vele eléggé pörgetni kell, de mivel rövid a váltó áttételezés városon bellül egész dinamikus tud lenni. Ami a ráadás hogy ennek a nagy batárnak a fogyasztását a leg kíméletlenebb taposással sem sikerült 10 liter fölé emelni, normál módban viszont megáll 8 ból klímával. Tehát mondhatni gazdaságos. Az úttartás annak ellenére hogy francia a gép nagyon jó és nagy sebességnél is stabilan fogja az utat bár lehet err?l a 16 colos alufelni is gondoskodik (gyári 205 ös) mivel a régebbi lagunákban (modellfrissítés el?tti) ehhez képest er?s hajóeffektust éreztem.
A formája szép nekem f?leg az eleje tetszik, én nemértem a Renault új design filozófiáját a régi sokkal jobb volt ...szerintem
Ami viszont az igazi er?ssége az autónak az a kényelme az mind az els? mind a hátsó ülések jó oldaltartásúak és emellett le lehet vele utazni akár 600 km ert is fáradtság nélkül hátul a lábtér még 190 centis ember mögött is elégséges a csomagtér nagy. méreteir?l annyit hogy el?re döntött hátsó üléssel hosszába csont nélkül befér (a szocialista magyar ipar nagszer? remeke) egy Csepel kerékpár. Az autómata klímát csak dicsérni lehet nagyon szépen és csendben végzi a dolgát
nem fagyaszt, nem süt de mindíg pont olyan h?érzetet ad, amilyet beállítunk.
A megbízhatóság ugye a közhiedelem szerint a béka segge alatt kellene hogy legyen mivel renyó is meg francia is, de nem leszámítva hogy 50000 km nél szép sorba elszállt az összes csodálatos S.A.G.E.M gyártmányú gyújtótrafó nem volt különösebb probléma vele kopó fogyó alkatrészeken és olajon kívül mást nem cseréltek rajta.
Ami negatívum az az hogy ehhez a kasznihoz a 109 lóer? szerintem kevés, (aki ilyet akar venni vegyen 2.0 est szerintem) illetve a hatalmas értékcsökkenése ami a magyar piac er?s németautó orientáltságának tudható be.
- csomagtérlámpa - 600 ft (de ez többször is)
- 4 db gyújtótrafó - 28000 ft darabja
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2000 |