Kellemes csalódás!!
Ez a sokadik autóm (P.Fiat, Ford, Daihatsu, Lada,VW) és a családban is megfordult eddig kb. 12 típus amit többször vezettem ezért úgy érzem van viszonyítási alapom.
Meglátni és megszeretni egy pillanat m?ve volt pedig idegenkedtem a francia autóktól (kb 10 éve volt egy Citroen BX-ünk) de ez már egészen más. Megbízhetó, kényelmes, igazi jó családi autó.
Az alkatrész árak nem vészesek talán az F Astrához képest igen, de az sehol sincs futóm?ben és komfortban.
Pár hónapja lett volna lehet?ségem váltani de minden autó kicsi és kényelmetlen a Röncsihez képest,ezét úgy döntöttem marad még pár évig.A fogyasztása orzságúton 80-100km/h sebességnél 5,9-6,1l/100km!!!autópályán 140 és 190 között 7,8-8,7l/100km,városban (Miskolc)7,8-8,5l/100km.
A 120-130at azért nem írom mivel meglep?en hangos a motor pedig 130Km/h-nál 3750et forog a f?tengely és hivatalosan itt adja le a max nyomatékot.150km/h-nál kb 4500 a fordulat és itt jóval halkabb az autó.
A csomagtaró hosszú és mély nem úgy mint 90es évek Passat Variantjaiban,és nem utolsó sorban a kocsi teherbírása 750kg!! a forgalmi és a kezelési könyv szerint.
A kényelem miatt Renaultot vennék megint, de az újabb Lagunákkal (2001-) nagyon sok az elktromos probléma az ismer?s szerel?k szerint. Ezért inkább valami valóban japán gyártmányú japán autót vennék, ha vennék.
- A kopó alaktrészeken kív?l a fényszóró izzók cseréje.2év alatt 4-4 db szerencsére nem egyszerre, viszont ebben a típusban könnyebb cserélni mint egy Lada 1200esben.
- Most a télen romlott el a csomagtartózár.
Ismer?s szerel? vagy itthon sk.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 102000 |