Autók » Renault » Laguna (1993-2001)

Laguna 2.0 RT

Francia érték - jó áron

1 éve használjuk a lagunát, ez alatt 25 ezer km-t futott nálunk.
Felszereltsége és állapota miatt, valamint a kisbabánk születése miatt választottuk./kellet egy nagy, biztonságos 5 ajtós kocsi/
120 e km volt benne, majdnem hibátlan állapotban vettük,az akkori full extrás felszereltség: digit klíma, automata váltó, dupla airbag, ABS,ASR, gyári HI-FI,stb.Szerencsére bőr nincs benne,az ilyen korú autóknál már nagyon rossz állapotú tud lenni..
Gázt szereltettünk bele, ez 175 e Ft volt, a MediCarnál, /Dunakeszi/ akik nagyon lelkiismeretesek és precízek, az eltelt 1 év alatt csak 1 x voltam náluk egy testelési hiba miatt leállt a gázrendszer, de garanciában gyorsan megoldották. A fogyasztása benzinből, klímával, városban 10-11 L, klima nélkül 8,5-9 L, hosszútávon 7-8 L.
Gázból átlagban 1,5-2 l-el többet eszik, ez nagyban függ attól, hol tankolok/Magyarország, ne felejtsük el, bevált: Shellgas, néha MOL/
Az autó igazán kényelmes, hosszútávon is, jól pakolható, menetteljesítménye viszont nem egy nagy szám, de ezt tudja a 8V...Ha belendül kényelmes utazóban a 160-at viszi.
Komoly probléma nem volt vele az 1 év alatt, valószínűleg a kevés futott km-nek köszönhetően.
Szervízköltségek: vezérlés:40 e Ft munkadíjjal,teljes fékfelújjítás, munkahengere cseréje, féktárcsák szabályozása, fékbetétek cseréje munkadíjjal:38 e Ft, 1 lengőkar: 7.500 Ft.
Leégett a fűtőventillátor, ez típushiba a digitklímásoknál, újonnan 80 e Ft, bontóban 45 e Ft, kéz alatt 25 e Ft-ért vettem.A pollenszűrőt ajánlott sűrűn cserélni, a felső takaró műanyag néha idegesítően rezonál.A gyári infrás kulcs csak közelről nyitja az ajtót, néha bosszantó tud lenni, a szervízben 40 e Ft-ért adnak újat...Az automata váltó igen precízen, pontosan kapcsol, sportfokozatot soha nem használom.kétszer írt ki a comuter hibaüzenetet, ekkor szervízállásba kapcsol a váltó, csak 3. ban megy, komputer kiolvasás, hibakeresés /egy vezeték szakadás/ 3000 Ft.
Automata váltó olaj csere 22 e Ft/ajánlott/
Összeségében nem rossz autó, a magyar útviszonyok a futóművet igénybe veszik, de nem vészes az alkatrész ár.
Áruk mostanra élég nyomott,ezért a pénzért egy full fapad golfot, vagy astrát lehet kapni, szerintem a Laguna megéri az árát.Elsősorban azoknak ajánlom, akik egy kényelmes, nagy, kitűnően felszerelt autót akarnak és cserébe megelégszenek a közepes menetteljesítménnyel és időben szervízelik az autójukat.

- fűtőventillátor
- fékmunkahenger
- elektronika
- futóműalkatrészek

Helyi szakember, mindent javít, olcsón

Renault Békési Gödöllő
Készségesek, új autó értékesítői normálisak és pozitív a vevőhöz való viszonyuk,ha újban gondolkodnék, őket választanám.
A szervíz drága egy 10 éves autónak.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 120000