Autók » Renault » Laguna (1993-2001)

Laguna 2.0S 16v RXE

A szépség és a szörnyeteg

Regi szerelmem, gyonyoru, idotlen a formaja es meghalalja ha karban van tartva. amit szerintem erdemes megtenni az hogy a gyari lampakat elhajitjuk es teszunk bele MK2 lampakat(98-2001ig amik voltak), azok hatarozottan jobban vilagitanak, nomeg az auto jobban is nez ki tole, olyan morcos lesz. en kicsereltem a gyertyakat is Brisk re, frankobb lett tole a fogyasztas kb 1 literrel foleg varoson kivul. 2.0 16v jol megy de akar a regi v6(12v) sokkal felelmetesebb erzes, foleg gyorsulaskor, abban tobb tartalek van meg alacsony fordulatrol is huz, ezt a 2.0 16v t inkabb porgetni kell ha eroszakosan akar vele az ember menni en meg azt nem szeretem, ennek ellenere megy zokszo nelkul, ha tepem a szajat kepes egy igazi szornyetegge valtozni. leszabalyzas csak 6500 tol, szoval 6000 ig szukseg eseten nyugodtan el lehet porgetni, nem fog ketsegbeesetten visitani mint valami dizel hulladek (ne feledjuk: marpedig az uzemanyag neve: BENZIN). a jot hamar meg lehet szokni, neha mikor visszaulok kisebb autokba azok olyan nevetseges jatekautonak tunnek hurkapalcika valtoval es vattacukor pedalokkal, papir falakkal :) a lenyeg hogy ez az auto nagyon jo ar teljesitmeny aranyt kepvisel, gazdagon felszerelve jo penzert megkaphato mert a sok balga azt hiszi hogy allandoan csak baj van vele, de ahogy en latom az ismeroseim ´jobb´ es dragabb autoival allandoan van valami hokisag en meg ugy elvagyok gond nelkul. modnjuk mint mindenre erre is igaz hogy elso szeriakbol nem erdemes venni, inkabb ha penztarca engedi akkor a gyartasi idoszak vegei felol halasabb valasztani (1998 mk1 eseteben es 2000 mk2 eseteben) szerencsere alkatresz bontokban fellelheto egesz fair aron, pl a nyiregyhazai francia bontot csak javasolni tudom. maga a megnyugvas ez az auto, fexem a bor fotelekben (10k! ert vettem egy oreg rockertol az egesz garniturat egyben!) es igy nem igazan erdekel hogy all a sor, a cikazasrol is leszoktam es udvarias lettem, beengedek mindenkit atengedem a gyalogost stb, szol a zene, a gyari volvo motor teljesitmenye kielegito, brembo tarcsafekek ferrodo racing betetekkel szenzaciosak, fantasztikusan varialhato digit klima nyaron ha akarod megfagyaszt telen akarod megfoz ennek ellenere en szeretem 22-24 fokra beallitani az ugy telen nyaron kellemes. ebben az autoban kellemesen harmonizal a szepseg az ero a meret es a bitzonsagerzet, jo erezni hogy minden komponensbol kellokeppen osztottak a tervezesnel, jo tudni hogy vas van korulottunk nem hullampapir, van ero a jarganyban es ´mellesleg´ gyonyoru. mi kellhet meg ? ennel tobb mar nem nagyon - szerintem :)

- onindito a masodik napon, mondjuk mar akkor is hoki volt amikor megvettuk(15k bontobol), kormanyosszekoto elhajlott (orbitalis kratertol, 13K) 4 bol 3 ablakemelo kiretkelesre szorult, azota semmi bajuk (5k/db), lambda szonda (8k) es ennek kovetkezmenyekeppen (vagy nem) a katalizator szetesett (20k) ezen kivul csak szokasos kopo alkatreszek es szurok

ismeroshoz ;)

Opel-Recs Kft, SZekesfehervar, jo figurak bar elore bejelentkezni 2-3 nappal nem art, meg kicsit mintha megszaladtak volna az arak. mindenesetre autovillamossaghoz nagyon ertenek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1997
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 112000