Szerintem OK!
Jó az autó, szerintem nagyon is jó, az enyém kétszemélyes, dobozos, tolóajtós ´Business kivitel´ már az új kasztnis, 82 lovas motorral, ezüstmetál színben, +minden műanyag gyárilag fényezve, így kifejezetten jól néz ki. A 82 lovas motorral lendületesen lehet közlekedni, a dízel kerregés már a multé, jó páran megkérdezték már menet közben, akkor ez most mitöl is megy ilyen jól? Fogyasztása átlag 5 liter körül, autópályás menetnél 7 l. a 140-et szereti. Hozzátenném mindíg csomagtartóval és létrával a tetején járok. Az utastér csendes, jól szigetelt. Olvastam néhány hozzászólásban hogy nagy sebességnél zajos és instabil, én ezt nem tapasztaltam, ( létrával a tetején sem) rendben lévő futóművel és jó gumi választással szerintem nem lehet gond. Az utastér ás a raktér kárpitjai túl a 4. éven és 100000km en is újszerűnek hatnak.
- 17000km, Világítás-index bajuszkapcsoló,(gariban csere),
- 25000km, első futóműnél valami összekötő kopog (gariban csere),
- 30000km, fékbetétek elől, gumigarnitúra (szar semperit).
- 58000km, ékszíjtárcsa csere, (állítólag típushiba)
- 60000km, első féktárcsák-betétek cseréje.
- 90000km, vezérműszíj csere-jó tanácsra hallgatva, (egyébként 120000km a gyári előírás). jobb első ajtózár-kp zár csere.
- 105000km, indítási probléma, kb egy hónapig szívás, sok helyen nem tudták megoldani, mindenfélét mondtak és csináltak vele, Kb 50000.-ft semmiért, ( szerintem most már jó lessz)+egy horpadás a géptetőn, mert rossz irányba akarták kinyitni a géptetőt, hogy lehet ilyen ostoba egy francia autókkal foglalkozó szerelő?
- Végül egy hajnalon házhoz jött egy ismerős ismerőse (francia autók elektromos rendszereinek doktora) 10 percig matatott a műszerfal alatt, majd közölte hogy kész! Valami csatlakozás volt kontakthibás meg egy relét cserélt a biztonság kedvéért. Azt mondta ez típushiba, hozzáteszem a márka szervíz és a szerelők ahol jártam kivétel nélkül porlasztó csúcsot akartak cserélni párszázezer forintért.
Renault Csepel. Jó, nekem drága.
Ismerős.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |