Autók » Renault » Kangoo (1998-2007)

Kangoo 1.4 RT

Befér az egész család

1.4-es motorral, személy változat, egy tolóajtóval, hátul felnyitható ajtó, minimális extra. Ami tetszik benne: hátul három teljesen kiképzett üléshely, a három gyerekülés tökéletesen befér. Ilyen árkategóriában nem sok autó kényelmes 5 személyre is. A csomagtere is nagy, bár plafonig felpakolni nem szerencsés. Kényelmes vezetni: kormány, pedálok, sebváltó könnyen kezelhet?ek. Magas felépítés: padkán még nem akadtam fent vele. És bár hét év alatt sokat volt szervízben, egyszer sem hagyott ott útközben.
A hátrányok: kanyarban, szélben labilis, 120 felett sokat fogyaszt, problémás a hivatalos szervíz hálózat (Bmgrtnr), hátsó ülésen övek túl magasan (nyaknál) vannak, nem javítható házilag (ha m?szerfalon kiég egy izzó, az egész els? részt le kell bontani hogy hozzáférj). Szintén tapasztalat: bárhol hozzányúl a szervíz, ott újabb gondok lesznek (szélvéd? csere -> beázás elöl, riasztó -> 2 év után elromlott, telefon kihangosító -> beázás a tet?antennánál, aksi csere -> elektonika összezavarodott, ...). No és a biztonság: saját tapasztalat, hogy az oldalsó tolóablakot könnyen felfeszítik, bár utána a javítás nem vészes (1 zár, 6e Ft.), feltéve hogy nem viszik el a kocsit.

- akkumuláor (2 évesen)
- alapjárati szabályzó (30e, 4 évesen)
- hátsó ajtó zár (2x15e)
- egyik gyújtótekercs (30e, 5 évesen), emiatt:
- katalizátor (150e, 5 évesen)
- motor gumibakok (60e, 6 évesen)
- kipufogó rendszer átrozsdásodott (100e, 5 évesen)
- No és a kötelez? szervizek és amiket cseréltek (fékek, ékszíj, olaj+sz?r?, vezérérm?szíj, lengéscsillapítók, abroncs, aksi, ..., évi 200-250e).

Renault Baumgartner, Budaörsi út

Renault Róth 2000, Kelenföld

Fenntartási költség (5) Évjárat 1998
Előző autója? 120L Következő autója?
Verdikt (6.3/10)

Renault Kangoo 1998 (2007 - 2007)