Típushiba
Ez az autó a Renault szégyene. A hírhedt 2.2 dCi motor nem cáfolta meg rettenetes hírét. Többet volt szerelőnél mint nálam. Minden meghibásodó alkatrésznél kiderül, hogy ez bizony típushiba. Ez az autó maga a típushiba. Az elektronika állandóan csökkenti a motor teljesítményét, és bedob egy "befecskendezési hiba" üzenetet. Mint később megtudtam, ezzel a problémával az összes 2.2-es küzd, gyakorlatilag nem lehet olyat találni, amelyik normálisan működik. Ha már megbízhatatlan, legalább kényelmes, mondhatnánk, de ez sem feltétlenül igaz: az első ülések még hagyján, de azok is maximum átlagosak, a hátsók viszont förtelmesek. Büntetés hátul felnőttnek utazni. Rövid ülőlap, magas pozíció... Szörnyű. Kezelőszerveket tekintve borzalom. Nem esik semmi kézre (legalább is nekem). A gyári HI-FI borzalmasan gyenge minőségű. Pedig ezt az autót nagyon tudtam volna szeretni, de nem engedte. Szerettem a formáját, és egy ritka Initiale felszereltségű autó volt manuális váltóval. De mindig volt valami baja. Egyszerűen nem mertem vele hosszabb távra elindulni, mert borítékolható volt, hogy lesz valami meglepetés. A pontot az i-re egy motorcsere tette fel. Így történt az, hogy csak egy év kínszenvedés jutott belőle. Eladtam. Hatalmas bukóval, úgy, hogy közben egy vagyont költöttem rá. Egyszerűen nem láttam a fényt az alagút végén, ez a kocsi egy örök és feneketlen pénztemető. Nyilván a gyárilag ajánlott 30.000 km-es olajcsere periódus sem segített ezen a motoron, de ez már mindegy. Talán az autó legnagyobb baja pedig mégis az, hogy alig akad szerelő, aki ért hozzá. Nekem nem sikerült ilyen szerelőt találnom, ez is vastagon hozzájárult ahhoz, hogy ez a negatív kép kialakuljon bennem, és eladjam a gépet. Pedig nagyon jó autó lehetne, de nem az.
- Minden, de tényleg minden. pl: EGR, turbó, légtömegmérő, ABS stb.
Nem hivatalos márkaszerviz. Nem értenek hozzá, csak alkatrészeket cserélgetnek, vagy bejön, vagy nem alapon.
Maszek autószerelő. Ők sem értettek hozzá.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2003 |
Teljesítmény | (3) | Km vásárláskor | 190000 |