Szeszélyes! Mint a nők! Szeretem őket!
Hozzám úgy került, hogy ez a cégesautó válóok volt az egyik ismerősömnek. Azt megkaptam télen megfőzött motorral.
50 pénzt adtam érte friss papirokkal.
Nagyon szeszélyes egy gépsárkány. Saját személyisége van, ami a benzintől és az időjárástól független. Lehet érezni rajta, hogy milyen a hangulata, hol pörög és menni akar, néha alig vánszorog.
sajnos probléma sok van rajta, de eddig egy hiányos szerszámos
készlettel eddig megdöbbentően sokat meg tudtam csinálni, és javítani, ahoz képest, hogy a francia autók hirhedten rosszul szerelhetőek.
Megdöbbentően jó a terepjáróképessége. pl: felment pádisra(erdély) 5 emberrel, sörrel, cuccokkal, miközben kerékés toronycsapágy,lengéscsillapító, elszállt hűtőrendszer problémák voltak. Erdélyben nem egyszer mentünk át fél méteres dagonyás pocsolyán (lendület), és gyerekfely nagyságú köveken (PL: elöttünk ment egy 6 kerekű útegyengető, ami kifordította a köveket az útból). tőrtént,hogy a hegyről úgy jöttünk le, hogy a bal hátsó kerékcsapágyban 1 kúpgörgősor volt a 2 helyett. "Menni kellett"
Egyébként hihetetlen a befogadó képessége a csomagtérnek.
5en hátizsákokkal és 2 kerékpár a plafonra pókozva.
Hihetetlenül kényelmes "parasztba" pakolni a csomagtérbe.
Sajnos hiányzik az a bizonyos 20 cm a kocsi végéből, hogy előre döntött hátsó ülésnél kényelmesen lehessen nyújtózni.
Egyszer megnéztem az autókám végsebességét.
160km/óra fabrikált csomagtartóval és még nem értem a végére. Nem mertem tovább nyomni.
a fogyasztása szerintem nagyon jó átlagban 7-8 liter
városban7,5- 8l
pályán kamion mögött 5,6l
pályán 120al 7-8l
egyetlen egyszer volt 10,5 a fogyasztása, és nem tudom miért.
Eddig ami anyagit költöttem az autóra, és nem a :
122,000ft- hengerfely és fék (bepalizott a szerelő)
3000ft - kiegyenlítőtartály,
500ft - vízhőfok vissazjelző, skoda
30,000 - féltengelyek
...
és a ráfordított idő
Ami nélkül nem szabad elindulni.
100m földkábel
szerszámos láda
emelő
dobozos enegia ital!! (-fütéscsőhöz)
franciakulcs
sniccer
kombinát fogó
torse csavarhúzókészlet
egy marék találékonyság és beválalás!
Eddig még haza tudtam menni mindíg az autóval, és nem kellett otthagynom sehol az árok szélén, akármilyen problémája volt.
eddig a több mint 200.000km alatt, még egyszer sem kellett trélerre rakni!!! A fűtése nagyon jó volt télen. (kint -10- -20- autóba meg enyhe izzadás). Az úttartása nagyon jó. Általában úgy viselkedik a kormány, mintha szervó lenne benne.
Akármilyen rossz, akármilyen kényelmetlen (szerintem egy szuzukinál kényelmesebb, kivéve a hátsó ülés fejtámláját),akármilyen zajos, ár/minőség/kihasználhatóság/megbízhatóság szempontjából nagyon jó. De embert kíván az autó!!!!
Alkalmas építőipari munkára, civil használatra, túrázáshoz, külföldre, és ahol egy normál személy autó nem megy el, ez az autó még ott meg is fordul (már csináltam).
"Az autó van az emberért". Ha nem vársz el sokat tőle, akkor határozottan tud pozitiv meglepetéseket okozni!
Nekem nagyon bejött!!!
Üdv:Lacagyerek
- önindító -Mók, fémépítő, drót
- vákumcsö t-elosztó elolvadt- 500ft+ flexelés
- hátsó kerékcsapágy -még járok vele
- hengerfej- 100,000ft
- index- mók
- generátor, index- csak kontakt
- hátsó fékdob- még?
- lengéscsillapító- ?
- toronycsapágy- ?
- fogasléc- ismerősnek volt.
- kézifék- mók.
- féltengelyek-30,000ft
- kiegyenlítő tartály- 3000ft
- radiátor felrobban utastérben-?, nem kívánom senkinek.
- hűtőrendszer csővek- leukoplaszt, sörösdoboz, szigetelőszalag,
- beragad a carburátornál a gáz.- motor leállít140nél
- .....
Magad uram, ha szolgád nincsen.
A csóróság és az idő hiánya eléggé találékonnyá tudja tenni az embert.
autoklub
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 95 |