Autók » Renault » Espace (2015)

Espace 1.8 TCe

Rakétára ültetett, luxusbusz...

Espace függő lettem az előző paripával is (1.6 Dci), sőt Renault egyterű függő is egyben (1,9 millió km-t vezettem csak Renault egyterűeket), így beválasztottam a csúcsmodellt.
Az előző (2016-os gyártású) Espace-hoz képest érezhető, hogy finomítottak a részleteken. A hátsó futómű nem üt fel, az autómata fényszóró használható lett, a BOSE Hi-fi még jobb, az ülés bőrkárpitja nem nyikorog...
Az 1,8-as turbós, közvetlen befecskendezős benzinmotor meg egy műszaki csoda...
Ha türelmesen, 90-110 között csorgok vele, képes 6 litert enni. Ha kihasználom az egyébként nem gyenge képességeit, sport fokozatban leforgatva, 5-ik ben 205-ig (ahol még van két sebességem..) 12 litert eszik, de akkor ez nem érdekel, mert brutál!!!!
A szokásos "hülyegyerek" BMW, Vw, Audi, stb autósok nem ellenfelek, bármekkora füstfelhőt is pumpálnak ki a gépből... :-) Pedig ez közel 2 tonna...
Azt nem értem, hogy a tempomat, miért csak 150 Km/h-ig rögzíthető!!!
Gyönyörű a barna/tejeskávé bőrkárpit, a gyöngyházfehér külsővel. Bárhol meg lehet vele jelenni! Baja eddig még nem volt. A család is szereti, bár leghátul 13 év felett már nem kényelmes a 3.ik üléssor. Az osztott A oszlop, az emelt ülésmagasság és a tetőablak miatt a kilátás is pazar.
Kollégám Galaxy-jával összehasonlítva, ebben kisebb a csomagtartó és a 3-ik üléssorban a hely. A Ford egy picit csendesebb (valószínűleg az üvegtető hiánya miatt) és az autómata fényszórója zseniális, a Renaulthoz képest. De amúgy az egy más jellegű, családi pakolós autó lett, az ESPACE pedig ezzel a motorral egy Grand Turismo-ba oltott utazólimuzin! Bravo!

- Eddig még (75000 km) semmi.

Renault Veszprém

Fenntartási költség (9) Évjárat 2019
Előző autója? Espace 1.6 Dci Következő autója? Espace (ha lesz)
Verdikt (9.7/10)

Renault Espace 2015 (2015)