Autók » Renault » Espace (1996-2002)

Espace 2,0 16V Benzin Grand

Busz amivel király lehetsz a gyerekes apák közt

Szeretem, így olvasd tovább;)

Bár 4 000 vezetett km-től kérik az írást én már 2 000-től megteszem, hogy segítsem a vásárlást (nekem is jól jött az itt lévő infók) és nagyon tetszett, akik újra meg újra kiegészítették az írásukat.
Az autót 106 000 km-rel vettem (2014-ben), biztos több volt benne. 2010-ig vezetett szervizkönyv 75 000 km-ig, majd a jó magyar számolt és vissza pörgette 106 000-ig (7 500Km/év 14* 7 500 kb 106 000 :)) Tuti több van benne.

Belseje:
Belül fain, cd működk :), egy lámpa nem ég hátul, jobbra indexnél fékezésközben hátul nem indexel. Majd lesz időm megcsinálom. A kárpit (plüs vagy mi fene) super nem értem 14 év után hogy lehet ilyen szép. Az ajtó kilincsek (belső) műanyag részén van valami ragacs, nem igazán tudom leszedni, majd rájövök. Tetőkárpit helyén, nem lóg, masszívan fogja a tetőt. Kormány már szétmenőben, nem jó a tapintása, de szokható (már vagy 20x letakarítottam). Kijelzők hibátlanok, mire megtaláltam a fényerő szabályzót grrrr. Kormány alatt keresd. Rádió, cd bot működik, a távirányító is. Szóval nagyon jó korához képest.
Három gyermekem van, de 7 üléssel használjuk, mert mindig van bent több gyerek (barát, rokon). Mögötte van hely (ezért vettünk grandot ) BMX + 16" bicikli + futóbicikli + háromkerekű nagyobb motor csomagokkal befér. Tárolóhely végtelen (tervezett és nem tervezett egyaránt)

Külseje:
Egy két karc, még a fém motorháztető sem rozsdásodik, a többi meg mint tudjuk műanyag. Az alja pöpec, jól kezelték le.

Motor:
Kicsit hangos, vétel után rögtön vezérlés csere, plusz a gyújtás trafók és új gumi. Kipufogó elől lyukas, majd arra is sor kerül. Előzni megfontoltan, előre gondolkodva kell, bár műanyag a 140 ló nem ugrasztja az autót, de emelkedőn szépen megy. A gangolás 110-re van belőve, itt már majdnem 3 000-en pörög. Egy barátom mondta, hogy a franciák spurok, nem nem mennek autópályán és nagyon sok a trafi, szóval nem mennek gyorsan.

Felfüggesztés:
Jó, itt már érződnek az évek száma. Valami 6 000 Ft-os kereszt bigyót kell cserélnem köv kerékcserénél. Nem nyikorog, szépen fekszik az úton.

Összegezve:
Szerethető autót szerettem volna, megkaptam, sokat eszik, de nem használjuk sokat. A szerelőm azt mondta 10 évig jó lesz, a hét üléshez már csak 2 gyerek kell és minden ok! Ideális olyan családnak, akik törekednek arra, gyalog járjanak boltba, gyógyszertárba, henteshez stb. azaz csak akkor használják ha nagyon muszáj, nincs alternatíva.
Még nem volt elektromos hibám, ne is legyen!

- Gyújtás trafó - Kipufogó

Szalay és társa III. ker.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2000
Előző autója? Vectra 2.0 1990 Következő autója? Espace