Autók » Renault » Clio Campus (2001-2013)

Clio Campus 1.5dCi 80LE Extreme

Tipikus francia, drága szervizzel

1) Először is nem bízok a 30e km-enkénti olajcserében, ezért 15e-ként viszem olaj cserére az autót.
2) Többnyire országúton, autópályán használom. Itt azonban már nem igaz az alacsony fogyasztás, 150 km/h körül 7 ... 8 l/100km a fogyasztása. Sajnos 130km/h fölött iszonyúan zajos.
3) A 60 ezres szervíznél (65,000 km) vették észre a toronycsapágy és kormányösszekötő problémát. Természetesen nem a Renault márkaszervízben, hanem az Autonet-nél (Speedy, Váci út 160). Teljesen korrekt társaság, csak ajánlani tudom őket.
4) Mellékesen 3 év alatt féloldalasan (a külső része) elkopott egy garnitura nyári gumi (Continental PowerContact) úgy hogy téli gumit is használok, ami a Renault szervíz szerint normális. Most hogy már tudom, hogy a futómű nem volt jól beállítva, már én sem csodálkozom.

- 15,000km:
- Olajcsere a márkaszervízben.
- Összesen: 23e FT
- 32,000km:
- Olajcsere, első fékbetét csere, bal első izzó csere.
- A váltónál szivárgott az olaj, tömítést cseréltek és pótolták a hiányzó olajat valamint kicserélték a vátó oldali féltengely gumiharangját.
- Elvégezték a 30e km-es szervízelést.
- Összesen: 65e FT
- 35,000km:
- Visszahívás rosszul rögzített kábelköteg (a kormányoszlopban) miatt.
- Ingyenes
- 46,000km:
- Bal első izzó csere; olajcsere.
- Összesen: 38e FT
- 48,000km:
- Első féktárcsa és fékbetét csere. Ezt nem a márkaszervízben csináltattam, mert onnan 75e FT anyagár + munkadíj árajánlatot kaptam. Az Üllői uton levő ATE márkaboltban vettem teljes első tárcsa + betét készletet (Renault gyári) 28e FT-ért, egy lekiismeretes szerelő megcsinálta 12e FT-ért az egészet.
- Összesen: 40e FT
- 50,000km:
- Valami idióta megdobálta kővel a parkoló autót. Az egész bal oldala, teteje, amotorháztető és a csomagtartó ajtó is megsérült. Megsérültek a bal oldali üvegek, valamint betört a szélvédő. (Remélem fájdalmas halála lesz a nyomorultnak.)
- Összesen: 686e FT
- 56,000km:
- Nem működött a klima. Kiderült, hogy a klima hűtő kilyukadt. A márkaszervízben azt tanácsolták, hogy ne ott javíttassam meg (korrekt), hanem vigyem el klimáshoz. A Nagykőrösi úton levő klima szervízben kijavították a hűtőt és feltöltötték a klimát.
- Összesen: 13e FT
- 58,000km:
- Megint kiégett a bal első izzó (tompított). Kicseréltem.
- 65,000km:
- Cserélni kellett a toronycsapágyat és a kormányösszekötő gömbfejet. Olajcsere.
- Összesen: 77e FT
- 70,000km:
- Rángat és néha megtorpan az autó. Kicserélték az üzemanyag szűrőt, A probléma nem múlt el. Elszakadt ABS vezeték javítása.
- Összesen: 12e FT
- 74,000km:
- Jobb első izzó (tompított) kiégett.
- 78,000km:
- Nem ment a klima, nyomás jeladó hiba. Hibakódok törlése.
- Összesen: 14e FT
- 82,000km:
- Vezérműszijj, feszítő, vízpumpa csere. Első féktárcsa és fékbetét csere.
- Összesen: 114e FT
- 87,000km:
- Jobb első izzó (tompított és helyzetjelző) kiégett.
- 90,000km:
- 1000km-enként kb. 1 ... 1.5 l hűtőfolyadék tűnik el a hűtőrendszerből. Az első fék furcsa erős fémes hangot ad fékezéskor.

Renault Ház, Budapest, Károly Róbert krt. 96-98:
Drága.
Nem lehet kártyával fizetni (milyen évet is írunk?).
A váltó olaj szivárgással okával kapcsolatban hazudnak. Előadtam a naívat és megkérdeztem, hogy ez mitől lehet. A válasz: Odakerülhetett egy fűszál, ami kivezette az olajat. Ennyire hülyének régen néztek.
A korai fék (betét, majd később a tárcsa) kopással kapcsolatban félrebeszélnek.

Renault Dél-Pest, Fék utca 2-4:
Itt javították a fényezést. Korrekt, habár elég borsos számlát adtak.
Itt sem lehet kártyával fizetni. Nevetséges. Ha nem lett volna CASCO-m, akkor majdnem 700e FT-tal a zsebemben kellett volna oda villamosozni.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Megbízhatóság (7) Vezetett km 92000
Előző autója? Golf I GTI Következő autója? Nissan Maxima vagy Toyota Camry
Verdikt (4.7/10)

Renault Clio Campus 2001 (2004)