Autók » Renault » Clio Campus (2001-2013)

Clio Campus 1.5 dCi

Rokonlélek

El?ször is: az autót külföldön használtam,ahogy a szervíz is mutatja. Ez egy 80 lóer?s dCi-s Clio volt, klímával, CD-s rádióval, elektromos tükrökkel, ABS-szel, stb. Maximálisan meg voltam vele elégedve! A motor kíváló, taposni kell ugyan (naná, dízel+elektromos gázpedál!) de akkor megy, mint állat. Emelked?n, ahol nyomatékkal él az ember, egy kövér gázra máris lehet csodálni a lemaradó benzinfalókat..a visszapillantóból. Tenerifén a pálya amúgy is tele van durva emelked?kkel, így sokszor eljátszottam a fenti poént magam és mások szórakoztatására. Tudniillik a kis Cliónak van egy trükk a tarsolyában, amin a mai napig ámulok: amit tud, azt tudja 2 emberrel, 3-mal, csomagokkal, üresen és megpakolva, klímával és anélkül egyaránt! Mindezt maximum 6 literes gázolajfogyasztással. Brávó! A klíma mindamellett hatásos, az egy gombos bels? keringetés funkció pedig ötletes. A CD szépen szól a 6 hangszóróval, a beavatottak az akusztika beállításával tudnak finomítani a hangzáson. A 15-ös felnikkel nagyon jó az útfekvés, forszírozott tempónál is stabil kanyarban. Persze a tenerifei útépít?k nincsenek a világ legjobbjai között számontartva, cserébe viszont tudnak tükörsíma aszfaltot építeni (merhogy nemrég hallottam, hogy a mi szakiaink viszont útépítésben világviszonylatban is kiemelked? helyen vannak..aham, kátyú meg azé van, mer az nálunk ?shonos, mi?). Jah, és arrafelé INGYENES az autópálya..meg a fehér homokos strand..meg a strandparkoló..meg a WC. Mindegy. A Clio csillagos ötösre vizsgázott a nálam eltöltött id? alatt, ha tehetem, veszek egy RS-t bel?le!

- Alu keréktárcsán valami m?anyag pöcök meglazult

Renault Tenerife (pontos nevét a jóisten se..)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? 405 Következő autója? Clio RS
Verdikt (8.8/10)

Renault Clio Campus 2001 (2004)