Autók » Renault » Clio Campus (2001-2013)

Clio Campus 1.2 16V

Clio 1.2 16V jó választás

2003-ban vettük a kocsit 2 és fél évesen 17 ezer km-rel. Mi Renault márkakereskedésben vettük, de az előző tulajdonosa egy hölgy volt. Nálunk is a feleségem kocsija lett, egy korábbi 1991-es Cliot cseréltünk erre. Így az ár érték aránya nagyon jó volt, az eredeti ár 60%-áért vettünk egy teljesen hibátlan kocsit, aminek még "új szaga" volta, mikor beleültem. Ha hozzáteszem, hogy a régi Cliot - amit 6 hónapja nem tudtunk eladni - magas áron beszámolták :) (szóval új kocsit soha). 3 év alatt soha semmi hibája nem volt. Eddig egyszer voltunk vele olajcserén, mert a Renault-nál 2 év vagy 30 ezer km. után kell csak cserélni. Kényelmes kisautó, 5,5 L-es fogyasztással, ezzel a 16 szelepes motorral egész jól megy, bár kipróbálnám az 1.4 16V TechRun változatot is. Korábban sokan óvtak a francia autóktól - persze főleg olyanok, akiknek soha nem volt francia kocsijuk - de ez a kis Renault bizonyított nekünk. Egyetlen kis konstrukciós hibája, hogy túl nagy íven fordul, ez garázsba bejáráskor, parkoláskor gond lehet, meg kell szokni. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek a Clio-t.

6 éve írtam ide utoljára. De nyugalom :) Semmi nem változott! A Clio jó, megbízható, tartós. Már 12 éves is elmúlt és még mindig nem romlott el rajta semmi. De tényleg semmi. Ja de, most jut eszembe, hogy 2010-ben az egyik hátsó rugó vége letört, semmi gondot nem okozott, a szerelő vette észre egy olajcsere során, amikor alulról kicsit ránézett a kocsira.
Amiért ide írok most újra annak az az oka, hogy már csak 2 napig lesz nálunk a kocsi. Becseréljük (némi kp. ráfizetéssel) egy újra. Korábban írtam, hogy "új kocsit soha", de azóta sokat változott a helyzet. Jelenleg anyagilag is jobban megengedhetem magamnak, illetve mostanában nem jellemző a 2-3 éves alig futott kocsi féláron (a válság betett nem kicsit).
Szóval a Clio jó, kiváló választás, csak ajánlani tudom.

- Semmi sem romlott el rajta, pedig lassan 6 éves lesz, eddig két olajcsere volt 2 és 4 éves korában (long life), 2009 tavasszal esedékes a következő 6 éves korában. - - Az autón 12 éves koráig semmi nem romlott el, eddig - az olaj és szűrő cseréken kívül - csak az egyik hátsó rugót cseréltük 2010-ben.

Mivel semmi baja nem volt, még soha nem járt szerelőnél, kivéve az olajcseréket. De ez autószerelői szaktudás szempontjából nem mérvadó.Szervízként megemlítem a celldömölki Renault Molnár és Molnár céget, ott vettük az autót, maximálisan segítőkészek, korrektek, csak ajánlani tudom.Időközben a celli Renault szalon megszűnt :( (elvitte a válság).

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Clio 1.2 (1991) Következő autója? Clio IV Grandtour 1.2 16V
Verdikt (9.6/10)

Renault Clio Campus 2001 (2004)