A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Renault » Clio (2019)

Clio Grandtour 1.0 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Szolid remények, keserű csalódás

Szöveges ítélet

Céges autóként került hozzánk ez a kombi Clio. Mi választottuk, nagyon vártuk, mert gyönyörű. Tényleg az, szerintem minden fényezés nagyon jól áll neki, mi a szokvány pirosat rendeltük (ami a családnak bejött, nekem annyira nem tetszett).

A gyönyör élvezeti értékén nagyban rontott, hogy gyakorlatilag a legkisebb csapadéknál azonnal összecsapta magát, méghozzá a kilincs fölötti szintig, úgyhogy vagy kétnaponta vittem mosatni, vagy az emeletről csodáltuk az autó tetejét.

Volt már céges Clióm, úgyhogy egy csomó dolog nem lepett meg. Tudtam, hogy lesz teljesen értelmetlen polcocska a kesztyűtartó előtt, amiről minden lerepül, tehát oda nem terveztem semmit helyezni. Azt is tudtam, hogy a belső világítás csapnivaló, a gyenge fény mellett egy menetlevél kiállítása is bajos, az meg hogy este minimális takarításnak nekikezdjek, teljesen esélytelen.

Abban is csak rövid ideig reménykedtem, hogy egy kartámasz a vezetőüléshez nem a sci-fi kategória. De, továbbra is az. A vezető melletti ajtó rekeszébe alig fér be valami, de ha befér, akkor a szűk, hátranyúló mélyedésből legalább alig lehet kivenni.

Amire viszont nem számítottam, viszont a kombinak, mondhatni a specialitása:
- felfűthetetlenül hideg a nagy utastér + raktér (nyáron nem használtam, de gondolom, ugyanilyen nehézséget okozna a pici motornak a hűtés is)
- a hátsó ajtót a könnyű szennyeződés miatt lényegében nem lehet kinyitni úgy, hogy ne legyen sáros a kezed. Hordjál magaddal kesztyűt!
- ám a kesztyű sem segít, amikor le akarod hajtani a csomagtér ajtaját. Úgy van kialakítva, hogy akármilyen dinamikusan is lendíted a belső mélyedésből kiindulva, az alkarodat így is, úgy is beütöd 10-ből legalább 5-ször. Szerencsére nagyon nem fáj, de a kabát mehet a mosógépbe.
- ha már kabátot mosol, moshatsz nadrágot is: nem tudom, ezt hogy sikerült, de az ajtó mögötti-alatti küszöb egészen extrém módon sározódik. (A korábbi Clio nem csinált ilyet, viszont a kombinak nyilván változtattak a vonalvezetésén, talán ez indokolja.) És mivel elég mélyen ülsz az ülésben, kifejezetten erre kell koncentrálnod, ha szeretnéd elkerülni, hogy kiszállás után a vádlidon két vízszintes sárcsík húzódjon. Nem mindig alakul úgy, hogy az ember kizárólag erre koncentrál...

Zavaró továbbá, hogy ha a rádiót, cd-t stb. akar valaki a hátsó ülésen hallgatni, ahhoz igen hangosra kell állítani, mert egyébként nem hallja.

Az utastér javára én egyedül a hatalmas csomagteret tudom írni. (Mondjuk a kalaptartó olyan béna kialakítású, hogy tán a harmadik használatnál összekarcoltam vele a műanyagborítást, szóval itt sem volt felhőtlen az örömöm.)

Összességében az autó belseje még a korábbi Cliókhoz képest is kifejezett csalódás volt.

Ami a motort illeti: szinte az első utunk a Tátrán át Zakopanéba vezetett. Talán ez alapozta meg a rossz hangulatot, mindenesetre ez nem egy családi autó. Megpakolva, két gyerekkel ne menj vele hegyekbe. (Pedig nem is volt se rossz az idő, se nyár - klímázni sem kellett.) Rendkívül gyenge motor, rosszul eltalált áttételek, lomha, de legalább sokat fogyasztó üzem. Rizikós előzésnek még a gondolatát is kerüld.


Én 15 ezret mentem vele, szerencsére négy hónap után kicserélték alólam. Többet ilyenre nem vágyom.

Hibalista

- Rövid ideig használtam, minden rendben volt.

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (6) Évjárat 2019
Kényelem (5) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (4) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (5) Vezetett km 15000
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Clio Következő autója? Passat
Ennyire szerette (4) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (4.5/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Renault Clio 2019 (2019)

További ítéletek (2 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)