Autók » Renault » Clio (2013)

Clio 1.2 16V Intens

Szerethető útitárs!

A korábbi autóimról nem írok, mivel aki ezt olvassa erre a típusra kíváncsi.

A Clio IV. választása mellett szólt a kedvező anyagi feltételeken túl a rendkívül tetszetős, korszerű, sportos formája, a nagyfokú "testre-szabhatóság" és a szalon-szerviz közelsége (1 km.) A párommal olyan autót kerestünk, amelyben az unokák is és a csomagok is (még éppen) elférnek, ha szükség van rá. Az értékesítő győzött meg arról, hogy indokolatlan a félelem a kis franciától. Így választottuk a Cliót. A gyakori de többségében rövidtávú utak miatt a szívó 1.2-es benzines mellett döntöttem.

Több, mint 6 hónapot vártam rá, ezzel a motorral, ebben a felszereltségben már nem kapható, csak a turbósakkal.
A motor a teljesítményének megfelelően muzsikál, a meredek hosszú emelkedőket nem szereti, olykor a nagypapás tempó is sok neki. A fogyasztása a főleg városi használat miatt 6,5 liter.

A külső formája, fényezése miatt rendkívül vonzó megjelenése van.
A belső nem olyan praktikus mint amit megszoktam, de roppant szerethető, egyedi. A hely négy kis termetű személynek elegendő, 180/100 fölött nem ajánlott!

A vezetése komfortos, a futómű jó egyenesfutást biztosít, a 16-os felnik kicsit érzékenyek az úthibákra. A beépített "fedélzeti szolgáltatások remekül működnek. Talán egy kicsit hosszú, amíg a rendszer "felébred" pl. szerintem elinduláskor sokat kell várni amíg a tolatókamera képe megjelenik. A navigációs térkép jól látható, nem "dumál" feleslegesen (nincs "újratervezés")teszi a dolgát, egyszerűen frissíthető a NET-ről. A kedvenceket már csak USB-ről hallgathatja a zenekedvelő (CD lejátszó nincs), a rádió viszonylag gyorsan megkeresi az elérhető csatornákat, könnyű kezelni és a közlekedési híreket akkor is "bedobja" ha máshol "hallgatózik" a vezető. A telefonszolgáltatással elégedett vagyok, névjegyzéket átveszi, frissíti, érintésekkel jól kezeli a "gombokat", jó a kihangosítás, kellően érzékeny a mikrofon.

A szerviztapasztalataim nagyon kedvezőek. Kérdésemre a szerelő(k) minden látogatáskor megnyugtat(nak): "Igen a Renault kuplungja magasan fog, de nem azért mert kopott!"

Eddig tapasztalt zavaró jelenségek, hogy az "A" oszlop széles (az átlagnál többet kitakar) és az ablaktörlők már a vízsugár megérkezése előtt (szárazon) törölnek egyet!

2018.05.19. Egy kicsit változott a véleményem az autómról, nem miatta (továbbra is remekül, hibátlanul szolgál), hanem miattam. Túl a hatvanon, már nem mindig díjazza az ember az alacsony (sportos) vezetőülést, így fél év múlva 3 évesen lecserélem! (Addig nem hírdetem meg, de aki olvassa e posztot és esetleg érdeklődik iránta, az írhat a fagyalz@freemail.hu címre.

- Eddig minden rendben, remélem így is marad!

ST-MOBILE Kft.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2015