Autók » Renault » Clio (2013)

Clio 0,9 tce

Dögös vörös

Amikor autót kerestem, két kikötésem volt, az egyik és talán a legfontosabb, hogy 4 millió fölé nem megyünk árban. A másik pedig az volt, hogy nézzen ki dögösen a vas. Szerintem mindkettő érvényesült :-)
Ami nagyon tetszik a kocsiban, hogy dinamikusan gyorsul, városban élvezet vele autózni, megbámulják a tűzpiros kocsit, kényelmes, otthonos. A csomagtér a kocsi méretéhez képest meglepően nagy, gombbal indul, a tolatóradar jól működik, a motorháztetőt hidraulikus karok megtartják, nem kell támasztót keresni, a navigáció jól működik( nagy a kijelző), a bluetooth hibátlan, az USB-vel működő lejátszó/rádió szintén remek.
Kevés olyan van a mi nem jött be, az egyik ilyen a kormány. Az alsó részén van egy műanyag berakás, aminek a szélei sorjásak, az egész bearkás nem odavaló. Nem tetszik, hogy a padlószőnyeg nem ér vel egészen a műszerfalig (a pedálok mögötti részről van szó) hanem egy jó 10-15 centivel hamarabb véget ér és látszik alatta a meztelen fém. Természetesen nem vagyok oda a kopogós műanyagokért sem, de ez nem a világ legdrágább kocsija, szóval ezt elfogadom.
A fogyasztás terén a városi közlekedésben 7,2-7,6 között produkált, autólályán olyan 7,0 körül, városon kívül 6,5-6,7, nem a legjobb de nem is rossz (ezek az én tapsztalataim, más lehet, hopgy más stílusban vezet).

Egy szó mint száz szeretjük az új autót és az ár-érték aránnyal is elégedettek vagyunk.

- Még nem romlott el, remélem ez sokáig így marad.

Kapos-Car Kft. Nincs tapasztalatom, a vételt követően hiája nem volt.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2015
Előző autója? 5 ajtós Lacetti 1.4 benzines Következő autója?
Verdikt (7.8/10)

Renault Clio 2013 (2012)