P*naputtony
Szerelem volt első látásra. Mindig is szemeztem a Clio-val. Még nagyon új, tehát sok mindent nem tudok elmondani, mivel nem volt előző autóm, így összehasonlítási alapom sincs. A benyomások: Kombi ( magas kicsit) jellege miatt és a franciásan lágy (és kényelmes!) futómű miatt kicsit billeg.
Ha egy kamion megy el melletted, néha ilyesztően megbillent. Nyilván ha 5 ember ül benne, vagy meg van pakolva, valamivel sabilabb. Az első két villanyablak elég erőtlenül megy fel, mintha le akarna állni félútun. De aztán csak felér:) A bézs belső műszerfal hamar koszolódik és karcolódik, vigyázni kell vele.
Hátramenetet néha nehezen veszi be. Gondolom még bekopik a váltó. Nagy a holttér, kicsi a hátsó ablak. Spórolás miatt lehagyták a motortburkolatot, amit ugyan utólag megvehetsz 17ezerért...Hmm...
Szinte zéró pakolhatóság az utastérben. Több kis rekesz elféhetett volna itt-ott, hamár családi autónak szánták.
És most a csupa jó:)
Irtó jól megy a kis turbómoci, pazar a helykínálat elöl-hátul és a csomagtérben. Fogyasztás bejáratósan, szinte csak városban és dugóban használva 8L. Ez is megy lejebb remélhetőleg. Csinos kocsi, mindenhol megnézik, bár nem kimondottan
csajozós autó:) Váltó könnyen jár, minden kezelőszerv kézre esik, könnyű vezetni. Fékek kiválóak.
Ha több Km lesz benne, írok még.
Aki megosztaná a tapasztalait, annak szivesen veszem levelét:
recusar@vipmail.hu
Zoli.