Autók » Renault » Clio (2005-2012)

Clio 1.5 dci

Megbízható futár autó

Futárként dolgozom, a hét minden napján nyüstölöm az autót 75%-ban a fővárosban 25%-ban vidéken használom. Keményebb napokon 100-140km is megteszek vele a városban úgyhogy elég jól ismerem. Az enyém volt a 3. hármas clio a családban.
Számomra a legnagyobb pozitívum az autóban, hogy nagyon megbízható és az átlagfogyasztás szinte tökéletes.
Édesapám a Cliojával 300.000kilométert tett meg szinte hibamentes en pedig már 160.000-et, és mindketten futár munkával szóval volt/van nyüstölve az autó.
Az átlagfogyasztás pedig 4.8l Budapesten. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Érdekessége az autónak, hogy a városi használtban kevesebb a fogyasztása, mint autópályán. Ez a rövid sebességváltónak köszönhető. 5.sebességben pályán 130as tempónál kereken 3000-et forog a motor es ezert palyan siman megeszi a 6litert főleg ha még gyorsabban is mész. Itt megjegyezném, hogy iszonyúan hiányzik a 6.sebesség az autóból… Csodákat lehetne vele elérni autópályán! :) (fogyasztás szempontból)

2 nagy típushibája van ami eddig mindkét Clionknal jelentkezett, az egyik a kormány kapcsoló ami nálam elfüstölt (az ablaktörlőt ami mozgatja) faternak pedig ami az indexet. Bontóbol gond nélkül be lehet szerezni 15-20ezer ft. A másik pedig a motortartó gumibak kb 170ezernél kopik ki ez is típushiba, de ezen kívül másra nem kellett költeni.
Én 10.000kilométerenként cserélem az olajat benne, elf olaj, bosch olajszűrő, olcsóbb lég és pollenszűrő csere minden alkalommal kb 15-18ezer ft.

Összegzésként annyit írnék, hogy nagyon gazdaságos kis autó. Első üllések kényelmesek, hátul eléggé szűkös, 5 személynek hosszú távon nem javaslom. Belül van benne sok műanyag, egy idő után kicsit nyüszögős lesz, valakinek ez lehet zavaró, de szerintem megszokható.
Aki ilyen autót szeretne venni javaslom, hogy tempomatos és az erősebb 86 lóerős motort válassza, mert sokkal dinamikusabban lehet vezetni, mint a 68 lóerős alap motort.
Ár érték arányban szerintem a legjobb a választás! Jártam előtte 4-es VW poloval 1,4 benzin… hát megváltás volt átülni ebbe a clioba, de ez csak személyes vélemény. Abszolút javasolni tudom!

- ablaktörlő kapcsoló (15.000Ft), motortartó bak, kopó alkatrészek

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Laguna 1.9 dci Következő autója? új Clio, Peugeot 308, Toyota Prius
Verdikt (9.2/10)

Renault Clio 2005 (2005 - 2007)