Autók » Renault » Clio (1998-2001)

Clio 1,4 16V Tech Run

Tömény erőszak 1400 ccm-ben! :)

elősször is ott kezdeném,hogy mindenáron Német autót akartam venni! De sajnos az anyagi keret beleszólt a dolog kivitelezésébe, így az autókereskedésben felfigyeltem erre a Clió-ra! Örülök neki,hogy megtörtént! eleinte nagyon tartózkodtam tőle, Francia autót nemigazán akartam volna venni, szépen fokozatosan hatalmába kerített az autó, és kipróbálás után, teljesen letaglózott! azonnal tudtam,hogy ez egy nagyon jól eltalált konstrukció!
most pedig jöjjönek a tapasztalataim: motorikusan, nagyon korrekt az autó, egészen alacsony fordulaton is nyomatékos,és ez a felsőbbi tartományokban sem lankad, kiváltképp elnyerte tetszésem,hogy 7500-ig ki lehet huzatni. ezek alapján ugye mondanom sem kell,hogy a gyorsulása nagyon figyelemre méltó, pláne 1.4-es mivoltához képest! vezettem már 2.0 Mazda 626-ot, szval van mihez viszonyítanom a dinamikát, és le kell szögeznem,hogy nagyon impresszív! a motor megbízhatóságára sem volt eddig panasz! ugy ketyeg mint az óra,akármien helyzet áll is elő!A fogyasztás jobblábfüggő :),de szépen el lehet vele menni 6-6.5 körül is akár!A váltó,bár nem egy német pontosságú darab, kicsit akadozik, de szerintem ez megszokható, és 1 hét mulva már nem jelent problémát, egyébként itt aztis szeretném közölni,hogy nem rossz eza váltó, már volt dolgom igénytelen váltóval. A futómű első osztályú, kegyetlen jó utfekvése van az autónak, kanyarokban semmi billegés,vagy himbálózás.( csak kár hogy a magyar utak idő előtt leamortizálják).a fék is elég jónak bizonyul, finoman adagolható.Ejtek egy pár szót,az autó külleméről is, szerintem, remek munkát végeztek, persze ez megint szubjektív vélemény :),igazán az tetszik a külsőben,hogy nem aza buborék autó, az orr magassága,és hossza igen szépen el lett találva, és ahogy a hátulja enyhén "kupésan" ível szépen lefele,az egy fenomenális,van benne karakterisztika.Persze a külső az,ami mindenkinél mást jelent, ezért erről többet nemis nagyon tudok mondani!
Végszónak azt szeretném elmondani,hogy az autó nagyon bevállt,szerintem tekinthetjük őt a Renault unikumának!
igényesen felépített,igazi autó! csak ajánlani tudom! :)

- az anyósoldali ablakemelő behalt egyszer! ezután, a hátsó lengőkarokat kellet cserélni! és gömbcsuklót! ezeken kívül a szervízkönyv alapján,nemvolt semmi más, csak az alapdolgok!

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Előző autója? Fabia 1,2 12V Következő autója? még ez lesz egy darabig :)
Verdikt (8.7/10)

Renault Clio 1998