Puccoska,akit még nem tudtam igazán megszeretni
72000km-el vettem az autót.Motorikusan meglep?en dinamikus,nyomatékos.A váltója könnyedén pontosan kapcsolható(kifogtam).Amit nehezen szoktam meg, az a váltó alapjáraton való remegése. Állitólag szervíz szerint a renaultnál ez normális.A hengerenkénti trafóra gondoltam,de megnyutattak,az enyémbe japán van nehogy lecseréléjem.A bal hátsó lámpát kellet szétszednem,mert a hátsó ködlámpa visszajelz? elöször fékezéskor ,aztán késöbb világítás bekapcsolásakor is halványan jelzett.Gyanúm beigazolodott,én még négy éves kocsinál ennyire összerohadt érintkez?ket,panelt soha nem láttam.Még a 17-éves ladámnál sem.Fogóval ,csavarhúzóval kellet szétfeszíteni. Ennek a kontakthibának következtében a féklámpakapcsoló szinte széné éget. Az els? ülések lapja nagyon rövid a combot nem támasztja meg eléggé,kissé kényelmetlen.Kár hogy a motorizáltság igen a kényelem már nem felel meg hosszabb utakra.Nem tudom hogy a franciák mikor jönnek már rá hogy az üléspozició egy fontos vételi tényez?.(Szinte minden kocsijukban az egyik legrövidebb ül?lap van). Amúgy jó kis kocsi,fürge,gazdaságos,és az általam használt kocsik közül a legjobban felszerelt extrákkal,és nem utólsósorban a leghatásosabb fékrendszerel rendelkezik.Másfél évi használat után elérkezett a generátor csere ideje,mert az ékszíj minden elözmény nélkül leesett.A szíjtárcsa rögzit? csavarja ment tönkre,igy a forgórésznek is annyi lett. Állitólag tipushiba.Mivel ez fogyó alkatrész a bontó is csak komplett generátort árul.A gyárit aranyban mérik 90000ft-ért.Ja és a rögzit? csavar állitólag müanyagból van.F? a súlycsökkentés. Igy lett egy saját és egy bontott generátorból egy felújitott.Remélem müködik egy ideig.
- Fedélzeticomputer(csak át kellet programozni),bal hátsó lámpa (saját javitás )Féklámpakapcsoló. 5000.ft.Vétel utáni átvizsgálás:Vezérm?szíj,ékszíj,Sz?r?k ,olaj ,jobb összekötö gömbfej,gyertya csere,teljes diagnosztika= 72000 ft.Generátor csere(bontott)+ékszíj 46000 Ft.
Renault Békési Ferihegy
A computerhibát ingyen 10 perc alatt megoldották,csak átkellett programmozni.
Autó-Ambulancia Kft.
Renault Szakszervíz
1108 Bp Gyömröi út 140
Szakszer? munka, ha hibáznak elismerik és díjmentesen kijavítják.(ékszíjcsere,rojtosodott 500km után)Vizsgáztató hely is.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2000 |
Teljesítmény | (10) | Km vásárláskor | 72000 |