Autók » Renault » Clio (1998-2001)

Clio 1.4 16v

Clio 1.4 16v 106 Le

A kocsi 5 éves korában került hozzám nagyon szép és sérülésmentes állapotban.Már 80000 km van benne de még mindig semmi gondja.Egyetlen gond a jeladóval volt amiről azt mondták hogy típushiba.Szervízben kicserélték és azóta sincs vele semmi baj.A motort csak dícsérni tudom,alig eszik,nyomatékos és jól is megy.Olajat persze 10000km-enként cserélem.Mióta megvettem kapott toronymerevítőt,16"-os felniket és sebring rendszert(-katalizátor)!
98 Le-ből 106 lett bemérve! Végsebesség is a könyv szerint
185 km/h! Autópályán 200 felett repesztettem,és még itt is stabil volt! Pontosan nem emlékszem de úgy 6200 körül pöröghetett ekkor! Az 1.5-ös swift méltó ellenfele! Az 1.3-as is nagyon ott volt és szinte el sem szakadt 180-ig! Afölött viszont...
De találkoztam már,1.4-es fábiával,1.8-as és 1.6-os seat-okkal sőt 318-as bmw is csak 190 felett hagyott ott! A sok keménylegény is csak autópályán tud,de a kanyarokban mind ottmaradnak. Ami nem tetszik az pl.: a magas üléspozíció és hogy nem tartanak eléggé az ülések! Sok tudatlan primitív ember szidja a franciákat,mert az elektronika álítólag sokszor csödöt mond! Na most elmeondom hogy az én autómban(és gondolom a többiben is)minden elektronika siemens tehát német!

- Jeladó(típushiba),tetőkárpit néha zörög

Magánszerelő