A Zöld
Egy kellmes novemberi napon vásároltuk meg első autónkat. Akkor még tapasztalatlan autóvásárlóként megnéztük kívülről, tetszet, így alku nélkül el is hoztuk. Szerencsénk volt, nem bosszulta meg a "zöld", ahogy kisfiunk elnevezte.
Nagyon megszerettük, szerintem egy háromfős családnak ideális választás. Vele fuvaroztam haz a családot a kisfiam születése után, jártunk a nagymamákhoz. Mindig elfértünk, noha néha a kalaptartó otthon maradt :) . Egy mózeskosaras babakocsi, egy 6 hónapos teljes arzenálja kiskádtól az etetőszékig elfér benne, csak kicsit logisztikázni kell.
Hátul kicsit szűkös a hely, de a gyerekülés kényelmesen elfér.
Nekünk csak a szegény fapados kivitel jutott, de az ülések nekem kényelmesek, aminek kellet az meg működött mindig.
Amikor megvettük, jött egy kis nyikorgás elölről, pláne, ha egy kicsit párásabb volt a levegő. Ez volt a "nyikorgónk". 60 felett nyikorgás, aztán hiphopp csend 10 km-en, aztán megint nyikorgás, vagy éppen nem. Annyira random volt, hogy elképzelni sem tudtam, hogy mi lehet, sokan a fékre gyanakodtak, de végül nem derült ki. Kb. egy év után magától megszűnt.
Egyetlen dologgal nem voltam kibékülve: a fényezésével. Egy kis fenyőgyanta úgy feloldotta, a tetején a festéket, hogy alapozóig kopott. Ahol a gyanta érte.
Éppen egy hete vitték el tőlünk, fájó szívvel adtuk, de a második gyerekkel már nem férnénk el benne.
Szerencséjére, megint egy születendő gyermeket hurcolászhat...
Gyakorlatilag az olaj- és szűrőcserén kívül csak benzint kért, illetve az elrohadt kipufogódobot kellett rajta cserélni, míg nálunk volt.
Kitűnően bírta a koccan ásokat:
1 db Opel Zafira teljes bal oldala - A kis Clio első lökhárítóján egy picsi folt
1 db Volvo SUV (x90?) jobb oldali ajtajai - A Clio bal első kerékjárati ívén egy 3 cm-es repedés (8e Ft bontóban [műanyag elem´])
Még tegnap is vele álmodtam...
- Kipufogódob - asszem 12e
- Kilincsek törnek, nekem kettő (3e/db, bontóból)
Nem kellett szerelőhöz vinni.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Renault Mégane I (ZÖLD) |