Autók » Renault » Clio (1998-2001)

Clio 1,9 DTI

a kisétkű

Japán autót szerettem volna.Véletlenül sem akartam Renaultot venni.de csak ez volt az eggyettlen kiváló,megkimélt autó a környékbeli(kb.20)autókereskedésben.Midenképpen dieselt akartam.Igy hát erre esett a választásunk.Maga az autó müszakilag kifogástalan.Eddig nem rozsdásodik sehol.Ha nem törik,ezek szerint nem rohad.Viszont nem akar semmi a kezem alá esni,se az ablaktörlő kapcsoló,sem a index,sem semmi.pedig már 1 éve használom.A műszerfal 1800-as fordulattol,2400-ig folyamatosan rezonál.Ez nagyon idegesitő.Mindig azt hallgatni.A kormányozhatósága jó,parkolni könnyü vele.stabilitása 150-ig jó,az felett repül az uton.100km/h felett nem jol töröl az ablaktörlö,ugrál csak.Nem is érdemes vele száguldozni,a fékek lehetnének 1 hajszálat hatékonyabbak.Ránézésre a belseje egyszerű,de az ülésekből 8-10 órás vezetés után kiszállva sem fáj a derekam.Ez nagyon jó benne.Megy mint a mérgezett egér.A saját korosztályában az elsők között van.Majdnem azt tudja mint egy ujtipusú magas nyomású diesel.Nincs akkora nyomaték,viszont az ára se.Amikor megtankolom,mindig elfelejtek mindent,és örülök,hogy megvettük.Ha normálisan betartom a sebesség határokat hosszú úton 4.4 liter az nem rossz.Ja igen,a futózást nem szereti,enyhe kuplung szag jön be ha sokat és nehezet húz.Amúgy jó.Elfogadtam olyannak amilyen.

- Kiégett a jobb első izzó,meg az eggyik hátsó.Kötelezö olaj csere,azon kivül semmi.

egy barátom cserélte az olajat.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2000
Előző autója? Vectra Következő autója? toyota