Kis piros csoda
Egy éve van nálam. A kuplung és a fék javítása az előző tulajdonos (hölgy) városi autózása miatt vált szükségessé, (az autó 3 év alatt 3-szor látta kívülről a Pécs táblát de belekerült 20000 km). Én már beletoltam 30000 km-t, de a fenti javításokon kívül csak a benzint és az olajat kellett beletölteni. A fogyasztása nagyon jó, tartós országúti használatban a nyári átlag 4.9 l/100 km a téli 5.4 l/100 km, az elődöm szerint a városi fogyasztása sem haladta meg a 6.2-6.5 l/100 km-t.
Nem egy betontorpedó, de a normál közlekedési tempót jól bírja, a 62 LE segítségével még "normális" előzéseket is végrehajthatunk.
Négy felnőttel még hosszabb távon (100-200 km) sem kényelmetlen, de igazából a klasszikus 2 felnőtt+2 gyerek felállás az igazi. A csomagtartó a kategóriában átlagos, de lehajtott ülésekkel nem volt gond a HP 430 plotter szállítása sem. Én nagyon kedvelem, és mindenkinek ajánlani tudom aki olcsón fenntartható, megbízható autót keres.
Közben eltelt még másfél év és belegurult még 55000 km, de a kötelező olajcseréken és a önindító felújításán kívül másra nem kellett költeni. Továbbra is nagyon jó autónak tartom.
2007.10.08.
Augusztusban töltötte be a 10. évét, szeptember közepén került bele a 170000. km, a hátsó fékpofák és a vezérműszíj (2.) cseréjén kívül autószerelőnél csak az olajcserék és a műszaki vizsga alkalmával volt. Egyébként falja a kilométereket becsületesen. Illetve volt még egy kis malőr kb. fél év alatt mind a két fényszóró üvege elhagyta szolgálati helyét, és lerepült a helyéről, valószínű a ragasztás nem bír többet 8-9 évnél. Mivel külön üveget nem lehet kapni, az utángyártott fényszóró darabja 12000 Ft-ba került. Azzal vigasztaltam magam, valószínű ezek a fényszórók már kiszolgálják a gépet. Rozsdát még nem tapasztaltam, az alja is teljesen jól néz ki. "Kíváncsian" várom, hogy a féltengelyek mikor adják meg magukat. De azt majd megírom
- 80000 km kuplungszerkezet:21000 Ft, 85000 km féktárcsa+betét:12000 Ft, 152000 km önindító felújítás: 9000 Ft, 160-170000 között két fényszóróüveg, az új fényszórók darabja 12000 Ft
Bodor és Soós szerviz Pécs
Iván József Vasvár