Autók » Renault » Clio (1990-1998)

Clio 1.2 RN

Kis piros csoda

Egy éve van nálam. A kuplung és a fék javítása az előző tulajdonos (hölgy) városi autózása miatt vált szükségessé, (az autó 3 év alatt 3-szor látta kívülről a Pécs táblát de belekerült 20000 km). Én már beletoltam 30000 km-t, de a fenti javításokon kívül csak a benzint és az olajat kellett beletölteni. A fogyasztása nagyon jó, tartós országúti használatban a nyári átlag 4.9 l/100 km a téli 5.4 l/100 km, az elődöm szerint a városi fogyasztása sem haladta meg a 6.2-6.5 l/100 km-t.
Nem egy betontorpedó, de a normál közlekedési tempót jól bírja, a 62 LE segítségével még "normális" előzéseket is végrehajthatunk.
Négy felnőttel még hosszabb távon (100-200 km) sem kényelmetlen, de igazából a klasszikus 2 felnőtt+2 gyerek felállás az igazi. A csomagtartó a kategóriában átlagos, de lehajtott ülésekkel nem volt gond a HP 430 plotter szállítása sem. Én nagyon kedvelem, és mindenkinek ajánlani tudom aki olcsón fenntartható, megbízható autót keres.
Közben eltelt még másfél év és belegurult még 55000 km, de a kötelező olajcseréken és a önindító felújításán kívül másra nem kellett költeni. Továbbra is nagyon jó autónak tartom.
2007.10.08.
Augusztusban töltötte be a 10. évét, szeptember közepén került bele a 170000. km, a hátsó fékpofák és a vezérműszíj (2.) cseréjén kívül autószerelőnél csak az olajcserék és a műszaki vizsga alkalmával volt. Egyébként falja a kilométereket becsületesen. Illetve volt még egy kis malőr kb. fél év alatt mind a két fényszóró üvege elhagyta szolgálati helyét, és lerepült a helyéről, valószínű a ragasztás nem bír többet 8-9 évnél. Mivel külön üveget nem lehet kapni, az utángyártott fényszóró darabja 12000 Ft-ba került. Azzal vigasztaltam magam, valószínű ezek a fényszórók már kiszolgálják a gépet. Rozsdát még nem tapasztaltam, az alja is teljesen jól néz ki. "Kíváncsian" várom, hogy a féltengelyek mikor adják meg magukat. De azt majd megírom

- 80000 km kuplungszerkezet:21000 Ft, 85000 km féktárcsa+betét:12000 Ft, 152000 km önindító felújítás: 9000 Ft, 160-170000 között két fényszóróüveg, az új fényszórók darabja 12000 Ft

Bodor és Soós szerviz Pécs

Iván József Vasvár

Fenntartási költség (7) Évjárat 1997
Előző autója? Renault 11 Következő autója? Honda Jazz
Verdikt (7.2/10)

Renault Clio 1990 (1991 - 1998)