Narancs szépség
Dacia Logan MCV vásárlását fontolgattuk, de amikor a szalonban láttuk, hogy nem sokkal kerül többe a Captur (5 év garanciával), akkor inkább a Renault mellett döntöttünk. Kedvező áron sikerült kifognunk egy jól felszerelt 0 km-es példányt. (Limited Edition + automata klíma, esőérzékelő ablaktörlő, automata világítás bekapcsolás, Start/Stop funkció, tolatóradar + kamera, Medianav Evolution média + navigáció) Az autó gyönyörű kívül, belül. Amikor először beleültem, azonnal megfogott. Nagyon kényelmesek az ülések, kézre állnak a kezelőszervek, minden ott van ahol lennie kell. Szép a műszerfal, a középkonzol és a kormány. Elegendő hely van benne elöl is és hátul is, 4 felnőtt simán elfér benne. A csomagtér is tágas, a hátsó üléssor előre tolásával 22 cm-rel meg lehet növelni a hosszát. Az automata klíma és a navigáció remekül működik. Az autó útfekvése, rugózása nagyon jó, a kátyúkat alig érezi, a sebességfüggő kormány érzékenységét jól eltalálták. A 900 köbcentis motor első hallásra viccesnek tűnik - amíg nem próbáltam nekem is előítéleteim voltak vele kapcsolatban - de a teszvezetés igazolta, hogy átlagos használatra bőven megfelel az ereje. A 90 lóerős turbómotor kellően dinamikusan mozgatja az 1100 kg-os autót. Ha odalépek, 2000-es fordulattól erőlködés nélkül, szépen folyamatosan húz. Próbáltam az 1.2-es turbó nélküli, 75 lóerős motorral szerelt autót is, azt viszont nagyon lomhának éreztem. Mi főleg városban és város környékén használjuk, napi 30-40 km-es távokra. A fogyasztás 5,8-6,5 l/100. Városon kívül 80-90-100 km/órás tempónál 5,5 literrel beéri 100 km-en. Autópályán is jól viselkedik az autó nem okoz neki gondot ha 120-130-as tempónál előzni kell. Még ennél a sebességnél is alig van menetzaj normál hangerőn lehet beszélgetni az utastérben. A sebességet alig érezni benne, a fogyasztás 130-140 km/óránál azonban már 7-7,5 liter. Eddig nagyon elégedettek vagyunk a Captur-rel, remélem ez így is marad még jó sokáig. Csak egy negatívumot tudok említeni vele kapcsolatban: a háromhengeres motor alapjárata télen kissé kultúrálatlan. Hidegen hajlamos a rángatásra, zörgésre.
- még semmi
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2016 |