Isten autója, rosszabb verdám sose legyen!
Igazi elpusztíthatatlan, keményvonalas, öreg vas (nem is vas, inkább szuper-edzett szerszámacél)! 14 év alatt 1x volt traileren, amikor behoztuk olaszból. :) Édasanyám a második tulajdonosa, elötte egy olasz hapsié volt 10 éves koráig. Rajta tanultam vezetni, alapfokon autót bütykölni...igazából egyszerűen nem tudok róla rosszat mondani. Na jó, az 1.1es motor nagyon tré menetteljesítményekkel bír, viszont 14 év alatt 1x állt meg az úton. A legközelebbi szerelőig kellett elhúzni, ott helyben meg is javították. Ezen kívül a benzintank lyukadt ki egyszer, de az az én hülyeségem volt mert ráparkoltam egy fém cölöpre. A karosszéria makulátlan állapotu, a jobb hátsó ív rohad, de azon kívül egy szem rozsda sincs rajta. A futóművéről ódákat zenghetnék, ezekre a balkáni utakra egyszerűen tökéletes (fekvőrendőrökön, kátyukon 30-40el repesztek át úgy, hogy meg sem érzem). Most 119.000 km van benne (és tényleg annyi), bevásárló és hétvégi autónak használjuk. Ha minden stimmel, akkor a napokban fogjuk lecserélni egy fiatalabb 19-esre 1.4 elnergie motorral, már alig várom! :) Anyámnak nagyon vérzik érte a szíve, mert egy igazán hűséges és megbízható járgány, a világ végére is elvisz gond nélkül, nem csoda hát, hogy ennyire a szívünkhöz nőtt. Happy end: ha minden igaz, akkor egy veterán gyüjtőé lesz aki majd felújítja és találkozókra meg bemutatókra jár vele...ez az igazán szép vég egy autónak, de ő meg is érdemli, megszolgálta már a békés nyugdíjas éveket. :)
- Vészvillogó kapcsoló, benzintank kilyukadt, megszakító kalapács, ajtó zárszerkezet mechanikája, első ablaktörlő, talán még pár apróság amik most nem jutnak eszembe így 14 év távlatából. :)
Magam szerelgettem
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1982 |