Kék Rönó Crampus
Néhány éve családon belül sikerült szert tennem az R5-re. A ´90-es években Németországból lett behozva eredetileg az autó, sokáig szalonban állt, majd egyik első tulaja borult vele egy nagyot. Aztán évekig próbálták eladni, míg a bátyám hazahozta. Motorháztetőt, első lökhárítót a korábbi borulás miatt egyből cserélni kellet, meg szinte minde irányból kellett rajta kalapálni, mégis kitűnő állapotba lehetett hozni. A családban harmadik tulajként vezetem a járgyányt. Nagyon erős, fürge jószág és igénytelen is. Amolyan nyugati Trabi. A csomagtere nagyon jól variálható (pedig a hátsóülés csak egyben hajtható le). Belefért már többször egy kétszemélyes zenekar, motyóval együtt (gitárok, 2 nagy JBL hangfal, PC, keverő-effekt-rack), szállítottam már vele bútorokat, de még gázkonvektort is.
Néha érdekes ciripelő hangot hallat a motor, de teljesen logikátlan időszakokban, így nem is tudom behatárolni. Persze szerelővel sose jött elő a probléma - így én is belenyugodtam.
A fényezése kicsit el lett szúrva, amikor be lett hozva, azóta is mindenki lilának mondja a színét, pedig a forgalmiban is kék van (és ha esik az eső tényleg kékebbnek tűnik :-)
Első autónak tökéletes, ha valaki figyel rá. Egy közel 20 éves autóhoz képest mindent tud amit kell.
- A sok kis apróság mellett talán az ablakemelő, a kipuffogó és a vízpumpa a legfontosabb.
Lábod, Engis Zoltán
Nagyatád, Chevrolet Sántics