Ezért koppintották le a motorját a románok a Dákóba
Az autót egész egyszerűen azért vettem,mert nem volt pénzem jobbra.Idős tulajé volt,aki igaz,hogy garázsban tartotta-szinte sehol sem rohadt,a bal o. ajtó egy picit és az alváz-de semmit az ég világon nem vett bele.Még az eredeti kuplungtárcsa volt benne 25 (!!!) év után.
Én gyakorlatilag éjjel nappal hajtottam,két munkahelyem és az ágyam közt,télen nyáron nagy hidegben és nagy melegben is faszán indult,SOHA nem volt olyan,hogy nem!
Igazából írhatnék sok hideget is,de rövödre fogva:ami kopó alkatrész,azt mind cserélni kéne,és már évek óta kellett volna is,de én csak a menetstabilitáshoz szükséges cuccokat cseréltem ( fék,kormány...),a motorhoz sohasem kellett hozzányulni,még így 25 év után is kurva jó hangja van,nagyon megy és jól fogyaszt!Valamiért a csigazabálók nagyon odafigyeltek a mocira!
Ja!És az öreg szaki,akihez hordtam megkérdezte: " tudod-é ídes fiam,hogy ezzel a típussal rallyvilágbajnokságot is nyertek?-hát mondom,nem -És azt tudod-é,hogy ezt a motort koppintották le egy az egyben a románok a jó öreg Dákó (Dacia)-ba?-hát mondom ezt se tudtam.Szóval érdekesség,megnéztem és tényleg,ha tehetitek nézzétek meg;ennek a motorja és a Dacia motorja stimmelnek...
Szóval jó egy évig öltem,gyilkoltam,téptem a száját és annyira hálás kis jószág volt,hogy egyszer sem hagyott cserben...nagyon meg voltam vele elégedve.
- Kormányösszekötő rudat tartó szilentek, elkopott a fogasléc,folyamatos használat miatt a fékmunkahengerben a létező összes kopó alkatrész,és ami nem igazán hiba,de rohadt idegesítő,hogy a lengéscsillapítót bármivel kentük,fújtuk...úgy nyikorgott az egész,hogy még az utca végéről is hátrafordultak.
Falusi öreg szaki,aki tizedannyiból mindíg megoperálta a drágám fájó pontjait...
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1985 |
Teljesítmény | (6) | Km vásárláskor | 200000 |