Autók » Renault » 5 (1984-1996)

5 GTX 1.7i

Ahogy Delon szereti....

Kicsit félrevezet? a cím, mert Delon a régi 5-össel járt a régi francia filmekben... De az el?z? tulaj így hirdette annak idején.
Aki objektív ítéletet vár, máshová kattintson, mert én olyan fokon szeretem, hogy ha néha felmerült az eladás gondolata, rémálmaim voltak, de tényleg. Pedig sokszor volt olyan hibája, hogy hetekig kellett keresni a városban valakit, aki megfejti, aki alkatrészt is tud hozzá. Ilyenkor mindig elhatároztam, hogy eladom. De amikor megjavult, mindig újra elcsábított.
Rendkívül kényelmes (2 személyes), rendkívül jól pakolható a csomagtartó, és hát rendkívül szép. Nem is tudnék hasonlóan szép formájú kis autót mondani. Máig jó érzés úgy beállni egy parkolóba, hogy nem látok szebb autót mellette. És már lassan ritkaság is lesz.
Sajnos tavaly megjelent rajta a rozsda (17 évesen). És akit zavar a nyekergés-nyikorgás az utastérben (ülések, burkolatok), az ne ilyet vegyen. Én szeretem, úgy érzem magam t?le, mintha a tengeren vitorláznék, és recsegnének a hajó eresztékei...
Elég strapabíró, többször kellett h?t?víz nélkül hazamennem vele, azt is kibírta.
Egyszóvel, elfogult véleményem szerint a legjobb kisautó.

- Kuplung csere 40.000 (miután egy évig 2-3 havonta egy kuplungbowden á 4.000 – végén már sötétben 5 perc alatt cseréltem+megtanultam kuplung nélkül váltani)
- Motorfelújítás 100.000
- Katalizátor, lambda szonda 30.000 (el?z? tulaj kiszedte)
- Összes kopó alkatrész, h?t?ventilátor; törött ülés hegesztés, kilyukadt benzintank ragasztás, stb.

Wopa, Bp. XVI ker. Csömöri út
általános dolgokban nagyon jó, renault 5 specifikusakban nem – de abban senki sem!

Márkaszerviz Renault Hungária, Hungária körút drága, de egyes speciális dolgokat egyszer?en csak ?k tudtak megfejteni. Rendesek voltak, pedig csak a hibamegállapításig csináltattam velük, javítást, alkatrészt soha sem t?lük vettem (háromszoros áron)

Fenntartási költség (5) Évjárat 1987
Előző autója? Polski 126 Következő autója? megtartom