Autók » Renault » 5 (1984-1996)

5 1.4i

A mindent kibíró öszvér!

Mit is írjak? 30000 km-t mentem vele 1x sem hagyott ott! A legnagyobb hibájának az ülést rónám fel (első kettő ,három ajtós) akinek volt v. van az tudja miért! Állandóan eltörött az állító kallantyúja amivel előre hátra lehetett csúsztatni! A másik hibája v.inkább hátránya ,hogy nem volt benne szervó! Előnyei:nagyon jó motor 1.4i 60 Le strapabíró a kis kasztnit könnyedén mozgatja még talán fürgén is. Futóműve jól bírja a magyar utakat. A kátyúból is ki tud jönni ,meg se érzi! az utastere elég tágas a külső méretei ellenére! Hát ennyi!

Az autó utóéletéről csak annyit ,hogy 3 éve (v. több) após hajtja szószerint árkon-bokron ,erdőbe ,hóba (30-40cm) ,városba! Már 310 000 km(!!!) van benne és a motorját még nem kellett megbontani ,pedig amit kap az a szegény autó!(erdőbe téligumi 1-esbe nagy utánfutóval) Azóta javítás :hátsó fék dugattyúk (karmantyúzás) ,vízpumpa ,hátsó kipudob ,lambda szonda ,ülés hegesztés félévente ,üz.tartály csere (kilyukasztotta valami fa v. tuskó)

Egyszóval jó kis autó! Após szerint is ,mert Ő nála még egy autó sem bírta ennyi ideig! Le is műszakiztatta és azt mondta : úgy érzi kibír még egy műszakit!

- vízpumpa 4000-,gyertyák 800-/db(champion),
- gyújtás elosztó fedél(előző gazda rosszul tette vissza)1000-,
- ülések heggesztése:) +a kopó fogyó alkatrészek(fékbetét,olaj,szűrők)

saját magam

még mindíg én javítom