Autók » Renault » 5 (1984-1996)

5 1,6 d

A francia csoda

Ismer?semt?l vettem elég olcsón, így tudtam milyen. Amit kellet, megcsináltattam a karosszériát, és a féltengelyt (ezért volt olcsó).
Másfél éve van nálam, 15 éves az autó, nagyon sok kilométerrel, így szerintem nem csoda, ha néha elromlik valami, f?leg hogy francia. De szerencsére sohasem volt gond eddig útközben, pedig elég sokat járok vele vidékre. A h?t?csövekre kell nagyon vigyázni és cserélni id?vel, mert okozhat kellemetlen meglepetéseket. Eddig már háromszor ment szét valamelyik, szerencsére mindig haza tudtam menni vele.
Amit viszont nagyon szeretek az a fogyasztás, pont 5 l-t eszik 100km-en Budapesten
(Budapest = dugók), érdekes, hogy városon kívül sem eszik sokkal kevesebbet.
A motor? Hát az nem egy er?m?vész, föllég a hosszú emelked?t nem szereti, de nem is várok t?le túl sokat.
Belül el?l két embernek elég, hátul már kevesebb a hej. A csomagtartó alapban is elég nagy a kategóriatársakhoz képest és nagyon jól lehet b?víteni az osztottan dönthet? és el?rehajtható hátsó ülésekkel (sok mai autóban sincs ilyen alapáron).
Bontóban eddig mindent sikerült megkapni olcsón hozzá, amit tudok azt meg én megjavítom rajta otthon.
Alapvet?en szeretem, lassan de biztosan elvisz mindenhova a barátn?met és engem.

- generátor
- fék vákuumszivattyú
- féltengely
- adagoló (tömítések cseréje)
- motorh?t? vízcsövek

Fenntartási költség (9) Évjárat 1990