Autók » Renault » 25 (1984-1993)

25 V6 injection

Luxus fillérekért

2001 októberében vettem az autót, kollegámnak ugyanilyen volt és emiatt döntöttem mellette. Mondhatni, véletlenül vettem pont ezt. Tiszta volt :) V6os motorblokk, 2849 ccm, injektoros. Bajom nem sok volt vele, néhányszor leállt menet közben, alapjárattal volt gond. F?leg, ha épp gyorsitottam volna és fékezni kellett utána, akkor hajlamos volt befulladni. Végül 2 év után megadta magát a gyújtás elektronika, meg még valami, mert melegen nem indult el, hidegen pedig rángatott. De ezt 9 ezer forintért orvosolták, azóta semmi baja. Küszöböt kellett rajta javitani, mert a tet?ablak vizelvezet?je pont az els? kerékdobok mögé folyik és kilukadt, ez aztán betett a küszöbnek is sajnos. Hátsó lengéscsillapitókat én cseréltem ki, és a hátsó hangszórókat is. Fekete b?rbels? volt benne, aztán az üléseket tavaly nyáron kicseréltem egy világos b?rre, igy most szépen virit a kocsi :) Nagyon kényelmes az autó, f?leg a hátulutazóknak. Ami ritkaság, mert inkább el?re tervezik a jobb ül?helyet, de hátul talán több hely van, mint más autókban el?l.
Futóm?ve egész jó, bár a hazai utakon úgyis mindegy. Légkondi és automata váltó kivételével full extra felszereltség?. Elektromos tet?ablak, 4 el. Ablak, motoros tükrök, kompjuter, ronda németséggel beszél is. Szereztem hozzá angol kompjutert is, az is rondán beszél.viszont azt értem. Szól mindenért, lámpák miatt, ha fogy a benzin illetve egy gombot lenyomva az étlapot is végigmondja. Ez amolyan önteszt, de mindenre azt mondja, oké.
Vezetni nagyon kényelmes, váltója teljesen pontosan, könnyen jár, szervókormányos, ezért parkolni is könny?. 4méter 80 centi, tehát van hossza, de könny? megszokni, nagyon jól kilátni a kocsiból. Ikerfényszórós, tehát a városi lámpák mellé reflektort kapcsolva a városis égve marad. L?n világosság!
Motorja nagyon er?s, ereje sosem fogy el. 215 Nm-es nyomatékkal, 155 lóer?vel rendelkezik. Szerintem sosem használtam még ki, de nem is kell. 3000-es fordulat fölé már nem éri meg pörgetni, ott is repeszt szépen. 140nél 5ösben 3300at forog. Ami a jó benne, hogz nem érzi meg, ha 1 ember helyett 5ül benne.
Most már az ilyen autót egész olcsón lehet kapni, kb 300e ft értékben ezzel a felszereltséggel. Lelakott, lepusztult példányokat sajnos egyre többet találni, de ha vki szeret legózni, akkor kb 30e és 100e között kap hozzá egy komplett tartalék autót.
Összességében egy nagyon jó, kényelmes, nagy és megbizható autó. De karban kell tartani és ellen?rizni rajta a szükséges dolgokat, amit csak lehet, mert lassan 17 éves lesz és ami elromolhat, az el is romlik rajta. Például a f?tésradiátor csöpögött és a jobb els? sz?nyeg szépen aláázott. Kellemes édeskés illata volt amikor f?tött :) de ezt lehet orvosolni. Szóval kisebb hibáktól eltekintve aki szereti a nagy autókat, annak nem okoz csalódást.

- inditómotor; küszöbjavitás;gyújtás elektronika

Bese Béla, rönova bt, 18.kerület. preciz, szakszer?

Fenntartási költség (7) Évjárat 1988
Előző autója? Következő autója? Safrane