Autók » Renault » 21 (1986-1994)

21 GTD

H?séges szolga

Még diákként vettem Franciaországban 96-ban egy id?s egyetemi tanártól. Tip-top állapotban volt és relatíve kevés km is volt benne és ami a legfontosabb az óra biztosan valós futásteljesítményt mutatott (168 ekm). Nagy motortér, minden könnyen hozzáférhet? és semmi elektronika! (ld: megbízhatóság).
Vagy 30-szor szeltem vele át Európát és sokat járkáltam vele városban is, de soha nem hagyott cserben. Ár/érték arányában verhetetlen, ilyen kényelmes országúti batárt ilyen olcsón mást nem nagyon tudok elképzelni. 210 e megtett km után a váltója már igen hangos volt. Nem tudom mennyit bírt volna még, mert közben összetörték.
Jó emlékeim voltak vele, maradtam is a Renault-nál, persze továbbra is dízellel, bár egy kicsit aggaszt ez a sok elektronikus szir-szar amit ezekbe a modern verdákba raknak. Sajna ilyen totálmechanikus gépekkel már nem lehet a környezetvédelmi normákat teljesíteni, olyan motort mint a 21-sben volt (J8S) sajnos már soha nem fognak építeni.

- 20e km generátor szénkefe (együtt van a fesz.szab.-val) Valeo (14 kFt), ha mar kint volt csapágyak és csúszógy?r? is (5 kFt) vagyis komplett generátorfelújítás 19 kFt, 60 ekm 4 izzitógyertya (Beru 16 eFt) +akku 75Ah 12 eFt, 100 ekm teljes kipufogo (leöml?cs?, középs? és hátsó dob 42 eFt), 120 ekm porlasztócsúcsok 44 eFt, 140 ekm 2 küls? féltengelycsukló 30 eFt + stabilizátor és leng?karszilentek és a négy gömbcsukló 32 eFt (majdnem komplett futóm?felújítás!), 180 ekm hátsó csapágyak 20 eFt.
- Persze a további értelemszer? dolgokat mint olajcsere, gumik, vezérm?szíj, görg?k és egy kavicsbeverte szélvéd? már nem említek de még ezekkel együtt is nevetségesen olcsón autóztam.

Csepel a volt Autószöv most valami Kft, de még akad néhány megbízható szaki a régi gárdából.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1988
Előző autója? Samara Következő autója? Renault Laguna