Autók » Renault » 19 (1988-1996)

19 1.4 RL

Szürke kisegér

Kedves olvasó!

El vagyok fogulva e típus iránt. Anyám véletlen válaszotta családi autónak, rövid távra, ezért 8 évig vendégeskedett nálunk.
Az autó alapvet? csak jó tulajdonságokkal rendelkezik: franciásan kellemes a rugózása, kissé alacsony a C-oszlop felé a kaszni, de azért elfér valahogy az ember hátul. El?l egész kényelmes, már ha nem számítjuk, hogy ez egy fapados darab, és csak a gyárilag zöld üveg jutott bele h?védelem gyanánt. A hiányok értelemszer?ek, nincs egy lufi se, nincs légkondi, nincs ABS és szervókormány, viszont van 4 kurbli az ablakokhoz. :-)
A kárpitozás a 8 év alatt szinte meg sem kopott, a kopogós m?anyag elemek sem fényesedtek ki, és a nyikorgás sem indult meg.
A kaszni hajlamos a rozsdásodásra, mely els?sorban az ajtók alján jelentkezik.
A csomagtartó elég nagy, egy család csomagjai kényelmesen elférnek benne.
A motor, nos a motor összesen 75 lovat tud mozgósítani, a váltó sem parner a pörgetésben. Az autó eme alkatrésze kifejezetten utálatra méltó, lötyög és pontatlan (Brrrr). nem szereti ha nyúzzák. Cserébe viszont nem fogyaszt sokat.
A fenntartsái költései alapvet?en alacsonyak -lettek volna, ha nem a márkaszervízbe visszük, ahhol sikeresen hazavágták a motort a 80.000km-es szervíznél, és egyébként is mindent aranyárban mérnek.

A kocsival alapvet?en semmi probléma, mostmár viszonlag olcsón kapható, a kissé barátságosabb menet teljesítményeket produkálni képes 1.8 16V.

mindenkinek ajánlott vétel, de csak az utolsó sorozat, hiszen már az is 10éves.

- H?t?víz tartály elrepedt (gyártási hiba)
- nameg ami 130000km megtétele után még belefér

Baumgartner

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994
Előző autója? 120L Következő autója? Nissan Almera 1.5
Verdikt (5.5/10)

Renault 19 1988 (1988 - 1995)