Szolgálatkész, elny?hetetlen öszvér
Fapados négyajtós járgány; még megvan! Ha figyeled a javításokat és a km-eket, ez maga a mennyország! A 12 évesen lecserélt kipufogón kívül az összes f?darab (lengéscsillapítók is!) eredeti és jó. Olajat 186000-nél még nem fogyaszt. Jobb autóm már nem lesz (bár van már másik is, és lehet, hogy változik a véleményem)! Nem lehet nem szeretni. Bár a 80 lóer? nem teszi er?m?vésszé a még kézi szívatós, katalizátormentes autót, de a Weber karburátor verhetetlen ebben a m?fajban. Jól húz, megbízható és országúton jól fogyaszt (6 l). Karosszérián nulla rozsda. Gyengeségek: városi fogyasztás magas; kormányszervó hiánya; lágy rúgózás és ebb?l következ?en kifogásolható úttartás (megszoktam, de persze a Focus ebben veri); ? más nem jut eszembe.
- 97000-nél féktárcsa-csere (hazai utángyártott azóta bírja); 100000-nél a h?t?termosztát szétszakadt (filléres csere); 105000-nél els? kerékcsapágy-csere; 107000-nél világítás bajúszkapcsoló csere házilag 7500 Ft; els? rúgók eltörtek úgy 100000 körül (zárvány?); 120000-nél a rúgóstag-toronycsapágyak cseréje; gépkönyv szerint 120000-nél fék-felújítás (117000-nél majdnem pontosan bekövetkezett!!! 52000 Ft-ban összes betét, munkahengerek hátul, f?fékhenger); 143000-nél vezér-, és f?tengely-szimmering csere; 160000-nél az idítómotor bendix beragadt (tisztítás-zsírzás); 182000-nél bendix kiemel? villa csere. 12 évesen 185000-nél (el?ször!) kipufogó-csere.
Minden autószerel? meg tudja javítani (olyan egyszer?, mint egy 1.2-es Lada). Fék-ügyben csak a Gogol utcai fékmestert tudom ajánlani. Kipufogót érdemes a Fogarasi út 189-ben cseréltetni.
Márkaszerviz nem kérdés (csak er?s idegzet?eknek ajánlható)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1992 |
Előző autója? | Samara | Következő autója? | Ford Focus |