Reszkess JAPÁN! - így a franciák
Egy helyi kereskedőnél vettük, bármennyire is gyűlölöm őket, jó vételnek tűnt. kétszázsokezer km, remek, talán az tényleg annyi és nem több! :) szép, bordó, 5 ajtós, plüss, el ablak, el tükör, szervokormány, wow. 270-ért, 3-4 éve. gyorsan lecsaptunk rá. kis alkudozás, próbakör. Visszük. vittük.
1721 köbcenti, 74 ló. Vicces na :D, legnagyobb ellensége a Suzuki. Amúgy a motor meglehetősen nyomatékos (hamár teljesítménye nincs, legalább az legyen :) ) Elég jól meg tud lódulni alacsony fordulaton. Feljebb nem kell erőltetni, ami nem megy, az nem megy. Autópályán tök rugalmas, országúton még pont jól lehet vele előzgetni. 0-100at sose mértem, nem volt türelmem. fogyasztás.. hááát, ahogy minden más benzines, városban ez is szeret enni, 11-et szerintem röhögve, de talán még többet is benyelt. Városon kívül, elég neki 6-7 liter.
Sokat jártam vele egésznapos utakra vidékre, és jól teljesített. Nem mondom, hogy kipihenten, de nem agyonütve szálltam ki belőle, és ez sok mai kategóriatársról nem mondható el. Az akkoriakról meg pláne. Vezetési élmény.. hát azon kívül, hogy egy tonna vasat irányítgatunk és az jó jéték, semmi. billegős, (igaz a rossz utakat jól bírja) a fék egész jó, a kormány semmit nem ad vissza, gyorsulásérzet nincs.
Na és most tessék kapaszkodni!!!! Engem ez az autó soha a büdös életben NEM HAGYOTT OTT SEHOL. nem, hogy nem hagyott ott, semmi baja nem volt, soha!!! SOHA SOHA!! Olajcsere, fék, vezérműszíj, kipufogó, motortartóbakok, kuplungtárcsa. Csak ami kopó. Figyelem.. egy 16 éves FRANCIA autóról beszélünk, 230.000 km-el. Ezenkívül még le kellett fújni a két hátsó sárvédőívet, mert az egyik felét sikerült meghúzni, a másikon meg megjelent egy kis rozsdafolt. Amúgy azonkívül sehol nem rozsdált.
Húzott ez mindent. Tujákat, másféltonnás autót kétszer, bútort mindent. Járt Keleten, Nyugaton, Északon és Délen. Végig állta a sarat. Egy szót se szólt. Mindig beindult, ha az akksi bírta. Csak tankoltam, mosattam, olaj. ennyi.
Utólag került bele még légzsák. NE TESSÉK MEGIJEDNI, nem kontárkodás, lehet csereberélni.
keretes: [ A franciák a legzsák problémát 1992ben nagyon egyszerűen oldották meg. Sebességfigyelés, külső szenzorok NUKU. A kormányban mindössze egy gyújtószerkezet, a légzsák, egy akkumulátor, egy gyorsulásérzékelő és egy piros LED van. kábelek a computer felé: =0. Nagyon egyszerű, nagyon könnyű cserélni, ha kell. Hátránya, hogy a sebességet nem tudja figyelni, így akkor is eldurranhat, ha álló autóba rohan bele egy másik (bár szerintem ez nem baj) vagy ha nincs bekötve senki, vagy ha valaki akksijával összedugott állapotban leejti, továbbá ha lemerül az akksija, akkor nem működik. Ekkor kezd el villogni a piros LED => az akksit cserélni vagy tölteni kell!!! ]
Nem tudom, h működik-e, szerencsére nem került sor próbára.
alkatrész ellátás, remek. Minden van hozzá és nagyon olcsón. renualt.bontodepo.hu szép lista. az utángyártott dolgok se drágák. pl: komplett plüss ülésgarnitúra ötezer (5000) Ft. a légzsákos kormány 10.000 volt. A sárvédőíveknek 3000 darabja kb. motortartóbak: két első 2-3000 /db, hátsó 7-8000. kuplungtárcsa: 8000 körül.
A szerelők viszont szidták, mint a bokrot. Sajnos a franciáknak mániája a mindenféle célszerszám, úgyhogy elég macerás bármit is javítani, cserélni rajta.
Ó igen... én kérek elnézést. Aki szereti szidni a franciákat, hogy mekkora hulladékok, annak itt van valami,a min csámcsoghat:
HIBÁK!!!! : A jobb oldali elektromos ablakemelő egyszer megszorult, mert kicsúszott az ablak a helyéről. Nem égett le a motor. Szétszedtem, helyéreraktam, azóta is megy. És lemerült az akksija. ENNYI
Meg kell mondjam, ez a konkrét típus ellent mond minden francia autókról felállított sztereotípiának. Meglepő. A többiről tényleg csak rosszat hallok. Lagunák, Méganok, Safrane.. ajjajj.. De ezt összerakták, nagyon jól megcsinálták. Le a kalappal.
SZUMMA: szerettem. De már féltem benne, mert ebben a korban még szó se volt 5*-os Renault biztonságról. Ezért adtam el.
kérdés, komment, észrevétel: sirfeise_kukac_gmail.com
- basszus... SEMMI
- francia autó = hulladék, otthagy, lerohad, stb... ugye?!?.. Akkor magyarázza meg nekem valaki, hogy lehet, az, h ez az autó 3 év alatt nem kért tőlem semmit???
magán
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1992 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 20000 |
Előző autója? | Renault 11 1.4 | Következő autója? | Volvo 440 - 460? (1.7 T 120Le) |
Verdikt | (7.4/10) |