R19 1.4 Energie 16V - Családi vadállat
2002-ben pünkösd után jutottam hozzá a második rönómhoz,ez egy feltünöen jó állapotu 1996-os(!)1.4-es,16v energie motorral szerelt(gyárilag 80LE) 19-es lett. 4 éve hajtom,hol szeliden,hol mint állat. Lehet is hajtani mert az elözö tulaj megpiszkálta a motorvezérlö sz.gépét.Egyébként semmi tuning nics benne,de azért bemérettem. Az eredméy:92LE!!!! Nem rossz. Nagyon kényelmes családi sportauto,dinamikus,szervó nélkül is jól irányitható.Kipróbáltan elfér hátul 3 gyerekülés is. Bár a végsebességet rendörök közölték velem(150.000ft,1 év eltiltás),nagyon meglepödtem,nem akartam elhinni mert a trafi: 201.71km/h-t mutatott! A stabilitása 190km/h-tol egyenlö a nullával,de autópályára még kiváló. Összeségében egy nagyon jó kis autó,eltekintve a vezérmüszij égtelen sikitásátol 130.000km-nél,ami érthetö volt,mert még a gyári volt benne. Ezzel 1ütt persze spanolóhenger,rá egy 7re vizpumpa csere(össz:28.000ft). Más baja még nem volt,pedig most kerekitett 10évre! A közhiedelemmel ellentétben nem drága hozzá az alkatrész,olcsó üzemeltetésü,egyszerü kezelésü,kényelmes autó. Ajánlom bárkinek ezt a tipust,elsö autonak nem kell jobb.
- -Vezérmü szij,feszitögörgö
- -Vizpumpa
- -koplett kipufogórendszer (mint minden autónál)
Nóbik és Társa Orosháza Csorvási ut. (ajánlom öket! Olcsón,gyorsan és nagyon jól dolgoznak)
Renault Gyöngyös (nem ajánlom senkinek,lenyultak 45.000e-rel egy vezetékszakadásért és meg sem tudták csinálni!)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | R9 | Következő autója? | Renault Espace V6 3000 |