Olyan mint a cunami, jön és visz mindent
Amiért utáltam:minden pénzem elvitte(legkevesebb 20.000/hó)
Az első télen fasza volt a többin gethes.
Amiért szerettem:mindenhova elvitt,minden belefért,elment a terepen.Jött velem horgászni.Szerette a repceolajat is.
Meglehetett vele tenni 5-ben 20km/h.
1-es alapjárat, 10 mázsa utánfutón és benne,parton fefelé MENT mint a cunami.Mikor csináltam a tervezőit szidtam mint a bokrot.Hogy tudtak ilyet csinálni.
- Na hol is kezdjem.A RENAULT BETEGSÉG!!!RENAULTOSOK TUDJÁK!!
- Ami el tud romlani az el is romlott.
- Először a hűtő adta meg magát ,vettem egy ujjat 25000-ért kb500km után az oldala áthelyeződött 20 cm-rel odébb ( felrobbant).
- Ezután vízpumpa ,termosztát .És ez csak a kezdet volt.
- Jött a FEKETE LEVES!!! ::::Izzasztó gyertya 5ször. +izzasztó relé.
- Kuplungtárcsa szerkezettel együtt kaputt , adagoló, lengéscsillapítók rugók (torzios)
- Kézi egyszerre a kezembe maradt mikor vizsgára vittem.
- Kicsit csöpögött az olaj (tudták hogy merre jártam hol álltam meg stb…)
- A belső kormányösszekötőt nem tudtam kicserélni mivel felfele racsnizik lefele b….k jönni.
- Féltengely gumi harangok , kipufogósor.
- A váltóból télen elfogyott a 4.és 5. sebesség fokozat.
- Indító motor(behúzó tekercs,szénkefe és csapágy,bendix) generátor( csapágy,diódahíd)
- 3 akksi kevés volt neki 4év alatt.
- Mosás során sikerült a lakk réteg alá nézni a sterimóval .
- A küszöb rohadt. De rohadt volna meg az is aki nem monda,hogy törve volt mert amikor eladtam akkor kiderült,hogy csak a jobb első ajtó nem volt törve(mindenütt 4x-es vagy annál vastagabb gitt+festék!!!!!)
- Na most a belsőről.
- Bajuszkapcsolók szétégek,riasztó akkor zárt amikor nem kellet volna(amikor indultam meg menet közben is!!!)
- Központizár kapcsolói szétégtek és vitte magával a műszerfal és középkonzol világítását.
- Fűtéskonzol elektronikája is szétégett.
- A térképlámpából rám folyt a víz minden zivatar után és közben.
- A csomagtér mindig beázott.
- A delejt valami(vagy valaki) leszívta az akksiból ezért bátorkodtam beépíteni egy áramtalanítókapcsolót. A gyújtás kapcsoló betét elfáradt ezért néha gombbal indult.
- Mihelyt az üzemihőmérsékletet elérte a motor a rádió már nem szólt.
- A dudát menetközben elhagytam és egy sziréna került bele.(a rosszbaj rá jött amikor valakire rádudáltam .kamionokat gyaláztam vele)
- De viszont előnyére váljon elvitt mindenhova még ha 10 mázsát vittem akkor is.
- A fogyasztása először 6 majd 8.5 liter volt néha 10.
- Röviden ennyi mert kevés lenne egy nap,hogy leírjak mindent.
Sufni tutning.Én.
villamosság egy jóbarát