Autók » Renault » 19 (1988-1996)

19 1.4

Kis fogyasztású Renault-m

Nagyon jó kis autó ez! Venni jobb mint eladni, mert nagyon sokat vesztett az árábol az utobbi években! Talán azért mert francia! De a francia kocsik közül sztem máig ez a legjobban sikerült tipus! Az előző autóm is ilyen volt, de azt sikerült totálkárosra törnöm! (Nem én voltam a hibás:-)) Utánna hetekig keresgéltem más kocsit, de meginnt egy ilyennél kötöttem ki! Gondoltam ha ebböl már sikerült egyszer sértetlenül kiszálnom egy karambol után akkor bízalmat szavazok neki mégegyszer:-) Hozzáteszem nem bántam meg! Az előzővel sem volt semmi gond és ezzel sem! Ez az autó 3 éve van nálam! Ezalatt az idő alatt egyszer sem hagyott cserben-a kötelező dolgokon kívül semmit nem kellett cserélni, javítani! Szervízelése sem drága márkaszervízben sem. Olcsó hozzá minden és utángyártottban is lehet kapni hozzá mindent. Az autó nagyon kényelmes (francia jótulajdonság) akár hosszú órákat is kényelmesen ellehet benne tölteni:-) Az 1,4-es, 80Le-s motor viszonylag jól mozgatja! Városban rakéta!! Lámpánál simán lelehet vele gyorsulni a hasonló kaliberü autókat! Nagyobb tempónál már azért nem huz olyan jól! De a szokásos 100-120-as utazóra tökéletes! Végsebessége nem tom mennyi én 160-at többször mentem vele, ment volna még, de nem arra való ez az 1,4-es motor! Na meg a magyar utak sem!:-( A váltója külön emlétésre méltó! Sztem ez az egyik legjobb renault váltó! Vezettem a legújabb renault megane-t, de az nagyon sz.r ehhez képest, meg még nem is megy az 1,4-es motorral! (Igaz az kombi volt) Az autó kívülröl még a mai napig megállja a helyét! Igaz az enyémen van alufelni, spoiler, sötét üveg! De jól áll neki:-) Sztem szebb mint az ezután következő megane! De az autónak a legjobb tulajdonsága afogyasztás! Nem tudom, hogy csinálták, de ez az autó sztem nem szereti a benzint! Átlagfogyasztása ha nincs agyon hajtva akkor 5-6 liter és ami a legjobb, hogy ez télen sem több! Ha odalép neki rendesen az ember akkor azért több, de az sem vészes! Na nem dicsérem tovább, de sztem tényleg jó választás egy ilyen autó annak aki nem akar milliókért autót venni, de mégis egy megbízható autót szeretne!

- Minden olyan ami más használt autónál előjön! Fék, kuplung, vezérműszíj + a kötelezők!

Szombathely

Celldömölk

Fenntartási költség (8) Évjárat 1995
Előző autója? 19 Következő autója? skoda-octavia
Verdikt (6.9/10)

Renault 19 1988 (1988 - 1995)