Gyönyörű fekete álmom!!!
Imádom, hiába költöttem rá 2,8mFt-ot! El nem adnám soha, főleg a rengeteg kaland, csavargás, csajozás, hátsó ülésen eltöltött idők, és a rengeteg elismerő és dícsérő megjegyzés miatt. Látod amikor irigyen néznek, látod amikor utálnak, mert huszonévesen egy gyönyörűen csillogó kabrióban ülsz (azt nem tudják, hogy te vetted, azt hiszik apa aládtolta. Ami még tetszik, hogy az új autósok is irigyen pislognak, főleg amikor elárulom, hogy 16 éves). Imádja mindenki, többen megállítanak és megkérdezik, hogy nem adom- e el!?
Nekem ez az első autóm, nem is ilyet hanem egy 3-as CRX-et akartam venni, de kipróbáltam mindkettőt és ezt választottam. Lehet azon nem kellett volna ennyi dolgot cserélni, de abba nem is ül be 4 nő melléd, csak 1! Akkor meg már gond van!
Szinte minden nap használom, már összeállt a vas, tudom a legkisebb rezdülésénél is, hogy mi lehet a hiba, vigyázok rá ahogy csak tudok, de néha meghajtom, azt is szereti. Néhány új, újabb autót is meglehet szégyeníteni vele. Járkálok vele kiállításokra, sokan lefényképezik, amikor odahozom a csajokat is fotózni, akkor rengetegen körbeállják, közönségdíj is van a polcomon.
A-ból B-be tökéletes, nem fogyaszt sokat, kényelmes nagyon (196cm-es 140kg-os haverom is elfér benne és még mögé is be lehet ülni, nem úgy mint az új kabriókba), gyönyörű és vonzza a tekinteteket...
Voltam vele hosszú útakon is többször. Olaszország, Szlovákia, most szeptemberben Franciaország, Monte Carlo (a kaszinónál az SL55 AMG és 612 SCAGLIETTI között nyugodtan parkoltam, nem zavartak el, pedig csak hotel vendégek állhattak oda, persze szigorúan parkolófiúval. Mi nem ott laktunk :)).
Mindent megér az érzés, amit nyújt, aláírom, hogy egy úk CLK kabrióban jobban érezném magam lehet, de a rengeteg út és kalad miatt sohasem tudná ezt pótolni.
Amit utálok, amikor megkérdezik, hogy télen nem hideg- e!? A válasz, hogy lenyitva igen (mert próbáltam már, és fantasztikus volt), egyébként szauna van belül ha akarom.
Meghívóm volt a Hungaroringre, a World Series by Renault rendezvényre 2008-ban, de nem tudtam szabadságra elmenni, így marad a 2009-es rendezvény, amit a világ minden pénzzéért ki nem hagyok. Ezen még részt kell venni vele és akkor tökéletesen meg leszek elégedve. Tavasszal tervezek a párizsi utat vele, már nagyon várom, addíg még pár dolgot szándékozok kicserélni rajta (tetővászon kívül- belül, nagy zene mindenképpen, bár ez sem gyenge most, kormánymű, ami már megvan hozzá, és talán a váltó.)
- -Motort kicseréltem. (200eFt)
- -Torziós rugót kicseréltem kompletten hátsó híddal. (65eFt)
- -Generátor csere (20eFt)
- -Hűtővízcsövek (60eFt)
- -Kuplungszett csere (60eFt)
- -Kuplungbowden (4eFt x3)
- -Kuplungpedál (13eFt)
Rengeteg szerelőt ismerek már, rosszabbnál- rosszabbakat. De már letisztult a kép, és csak két emberkéhez hordom, mikor ki ér rá, de az alkatrészeket most már kizárólag a miskolci szalonban veszem meg, mert az utángyártott alkatrészek miatt már megszívtam, több hiba is adódott azok miatt, később gyárira kellett cserélni mindent, ami már egyszer cserélve vol csak utángyártottra.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1992 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Készülök S500 bálna, vagy S500 piskóta, vagy 300C, S80, MUSTANG 2008 convertible (nem tudok dönteni) |
Verdikt | (6.4/10) |