Francia Toyota
Els? nyugati autója volt a családunknak, egy Lada Samara után. Ahhoz képest hatalmas volt, gyönyör? világosbarna-metál színben. Semmiféle extrát nem tartalmazott a központizár kivételével, de mivel extra a Ladában sem nagyon volt (pedig nyugati exportmodell volt, valutás autó:-), így meg voltunk elégedve vele. Másfél éves korában került hozzánk 28.000 km-rel, gyakorlatilag kifogástalan állapotban, bár az el?z? tulajdonos dohányzott benne és a csikket valahogy a középkonzolon nyomta el egyszer. :(
Átkerült a Samarából még egy (akkoriban 900 DM) Grundig kazettás magnó (mai napig megvan), úgyhogy komplett volt a kényelem. A 8 év alatt amíg nálunk volt több mint 200.000 km-t tettünk az autóba nagy megelégedéssel. Átvételkor kicserélték benne a porlasztócsúcsokat, ezek addig benne is maradtak amíg el nem adtuk. 3 személlyel és dugig tömött csomagtartóval megjártuk vele Skandináviát egészen fel a Északi-fokig a legkisebb gond nélkül. 65 lóerejével nem lehetett tempósan haladni, de a 130-at ahogy mondani szokták hegyen-völgyön át...
Megtartottuk volna tovább is, ha egy seggfej Wartburgos nem amortizálja le a hátulját. 70 körüli sebességgel beledurgatott a szabályosan parkoló autónkba, bár megcsinálták, de soha többé nem lett az igazi. A márkánál maradtunk, igaz egy Clio lett bel?le. Szóval imádtam ezt az autót! (Mivel soha nem hagyott cserben)
- - els? kerékcsapágyak (kopik mint minden, ez nem hiba)
- - h?mérsékletállító tekerenty? a középkonzolon (egyszer?en a kezemben maradt), bontott társából pótoltam, mivel valami 20 rugó lett volna az új kompletten!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | Samara | Következő autója? | Renault Clio |