Ennek a kocsinak van a leghülyébb rendszáma
A történet úgy kezdődött,hogy a család megérett egy újabb nyugati autóra,mivel a 15 éves kocka Lada fogyasztásval nem voltunk kibékülve és hát muszáj haladni a korral(ezt a család többi tagja gondolta így).Az ár/érték/évjárat miatt döntöttünk emellett a márka mellett,meg hogy akitől vettük már régóta ismerte apám(amúgy Renault szalonból vettük).Az 500e Ft-os vételár sztem jónak mondható,egy keveset használt 11éves kocsiért.Egy probléma van vele,hogy ez a teljesen fapados alap verzió,nincs benne semmi extra,pedig a szervó-központizár-villanyablak néha jól jönne.Az autó a család szerint is elég kényelmes,hely is van benne(magam mögé-178cm magas vagyok- beülve 5-6 centi van a térdem és az első ülés között).A csomagtartó mérete sem okoz csalódást,a hátsó üléseket ledöntve pedig elég tetemes rakodótér keletkezik.A menetteljesítmények elfogadhatóak,a motor 79LE,elég h mozgassa az autót,habár sztem a korabeli 1,4-es üszköket legyorsulja(pl Opel 1,4-es motorból 60LE,ilyet h lehet elkövetni?).A végsebbességet nem tudom,de ha kipörög sztem 180felett van,eddig a legtöbb amit mentem vele az 170 volt,de ott még negyedikben volt,egyszer ki kellene próbálnom az autópályán.Az utazója 140-150 ekkor sem eszik sokat,bár még nem mértem.A fogyasztás országuton 6-ból bőven kijön,városban 7-8 körül,télen viszont a hülye injektor-autómata szivató duónak köszönhetően 10-et simán lenyel.
A motor erejéről annyit,hogy vizes úton kanyarból kijövet addig rúgja magát kettesben míg nyomom a gázt,3.-at is bírja egy 2 másodpercig.Valamint ez a motor szabályoz a legszebben,emellett még belülről olyan hangja van gyorsításnál mintha azt akarná érzékeltetni a lelke,hogy "most mindenkit legyilkolok vazze,váááááá",na hát kb ilyen.Sztem szépen is szól a motor fordulaton,legalábbis nekem tetszik.
Problémák:hideg motorral rángat,mintha kenguru benzint tankoltam volna,aztán fél üzemi hőmérsékleten elmúlik.
Az autó eddig 2x hagyott cserben,egyszer kifogyott a benzin a kúttól 800m-re,a másik meg mikor a benzinszivattyú elromlott,az 17ezer forintba volt apámnak.
Összegzésül:Ennyi pénzért nagyon megéri,jobban jár vele az ember ha vesz egy régebbi autót,ami szinte semmiben nem rosszabb,mint az új alsó kategóriás műanyag sz*rok.
Az autót én mint autó szeretem,de azonfelül más értelemben nem szeretem(nem mint a 2107-est,annak volt lelke,azt lehetett szeretni),nem vagyok olyan mint az Alfások,akik csak azért mennek ki az udvarukra h megnézhessék szemük fényét.
Családi autónak tökéletes,de minthogy nem az én tulajdonom,én csak hajtom,így más véleménnyel vagyok róla,apám kb istenítené.Én majd veszek magamnak 2-3év múlva vmi nekem valót,addig is ezt fogom hajtani,ha csak el nem adja apám.
Annyit még hozzátennék,hogy a FRANCIA AUTÓK JÓK!!!Pluszban még rozsdát nem látott,meg lehet nézni a korabeli(12 éves) VW-ket meg Opelokat,elég szépen rügyeznek,sőt arról ne is beszéljünk,amelyiken már küszöböt és sárvédőt kellett cserélni.
És hogy miért a cím?Mert ez a 4-es eke
- benzinszivattyú(17000Ft)