Egyre jobban szeretem v.03
2005 decemberben vettük, magánszemélyt?l, családi autónak (vétel után olajcsere+ légsz?r?+ négy új téli matador használt felnivel: cca:72000) azóta folyamatosan használjuk, jó nagy, sok fér a csomagtartóba, úgy érzem bevált. Eddig szépen fut, megbízható (két hétig állt a csillagos ég alatt a mínusz tízben, és egy hasonlóan fagyos hajnalon els?re beindult-nagyon kellemesen meglepett-, a többség pedig maradt a parkolóban és mindenfélét fújkált az autójába és kábelekkel szórakozott). Futóm? jó, motor halk, fékek ok. Swifttel van összehasonlítási alapom, ahhoz képest sokkal kényelmesebb, jobb a komfortérzet, pedig el. ablakon és kp.-i záron kívül nincs extra benne, hoszabb távon sem fárasztó, pedig majdnem 190 vagyok. Csendesebb, szebb, és nem utolsó sorban olcsóbb az alkatrész. Enyhe rozsda a vezet?oldali ajtón a küszöb fölött alul-nem vészes. Összeségében eddig elégedett vagyok vele.
2006 decemberi véleményem: Bő egy év alatt 16000-t tettem bele, és kb.: 120000 ft-t költöttem szervízre (alább olvashatod mire). Ennek ellenére úgy gondolom jó választás volt, hiszen amit ki kellett javítani, az az elkövetkező években (5-6év) nem lesz probléma. Egyébként jó állapotban van, remélem az egy év alatt, mióta nálam van minden hibaforrásra fényt derítettem. A futóművizsgálaton az utánfutás értéke épp a határt súrolta, mondták, hogy a renault-nál a lemezhíd nem éppen masszív, így ezt akár egy nagyobb kátyuval való találkozás is okozhatta. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy vétel előtt lehetőség szerint vizsgáltassa meg műhelyben a futóművet. 2008: márciusban sajnos találkozott egy villanyoszloppal, totálkáros lett. Annak ellenére, hogy az eleje teljesen összetört, a benn ülő egy karcolás nélkül szállt ki! Légzsák nem volt! Sajnálom, hogy összetört, mert szerettem a 19-est, szerintem jó konstrukció.
- Kuplungbowden (olaszt kaptam kb.: 2500; egy délután keresztül próbáltuk beügyeskedni a haverral a pedálon futó horonyba-nem sikerült, de megtanultunk tisztességesen fejen állni. Szervízben 3000-ért berakták(2006 január). Utóbb megint elszakadt, Hegymagason cserélték szintén utángyártottra (2006 április). A mester azt mondta, az előzőt rosszul rakták be- mínusz 3 pont a rákoscsabaiaknak.
- Hátsó ablak f?tése rossz, a biztosítéktáblában nem volt az áramkörnek berakva a biztosíték- raktam bele - így se m?ködik=>viszem elektromoshoz. A hiba egy elégett kábel volt -3500Ft.
- A kuplung kinyomócsapágyát, tárcsákat cserélni kellett, ez húzós volt: 60000Ft. A szíjak is megértek időközben a cserére+ feszítőgörgö csere: 30000Ft. Mindez tavasszal-kora nyáron történt, azóta nem kellett hozzányúlni. Mostanában viszem lakatoshoz, hogy elejét vegye a küszöb rozsdásodásodásának. De! Előtte kicseréltettem az első alsó lengőkar és a stabilizátor rudak szilentjeit, mert kicsit hangos volt a futómű és zavart a koppanás minden egyes kis úthibánál. Azóta halkabb. Költség: alkatrész Bárdinál: Birth tipusú szilentek (8db) kb.: 10000 postaköltséggel + 12000 szervízköltség.
Göllei mester Hegymagas
Rákoscsaba